Kousky halibuta usmažené v těstíčku, servírované s podušenou zeleninou.
Ingredience:
600 g | filetů z halibuta |
5 lžic | škrobové moučky |
1 lžíce | sójové omáčky |
1 lžička | vegety |
2 ks | bílků |
1 ks | citronu |
špetka zázvoru | |
špetka kari koření | |
olej na smažení | |
sůl | |
Na zeleninovou směs: | |
6 lžic | olivového oleje |
1 lžíce | vegety |
2 ks | barevné papriky |
1 ks | malého lilku |
1 ks | cuketa |
1 ks | svazku mladé cibulky |
špetka mletého pepře |
Postup:
1. Opláchnuté filety nakrájíme na větší kousky, osolíme, zakapeme citronovou šťávou a necháme je odležet
2. Bílky smícháme se škrobovou moučkou, zázvorem, vegetou, kari kořením, sójovou omáčkou a kousky halibuta namáčíme v připraveném těstíčku a smažíme na rozehřátém oleji dozlatova (asi 5-6 minut)
3. Očištěnou zeleninu nakrájíme na středně velké kousky, ve větší pánvi na rozehřátém oleji ze všech stran orestujeme, ochutíme vegetou, pepřem a krátce podusíme
4. Zeleninovou směs servírujeme se smaženým halibutem a vařenými bramborami.