REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Smažený halibut se zeleninou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kousky halibuta usmažené v těstíčku, servírované s podušenou zeleninou.


Ingredience:
600 gfiletů z halibuta
5 lžicškrobové moučky
1 lžícesójové omáčky
1 lžička vegety
2 ksbílků
1 kscitronu
špetka zázvoru
špetka kari koření
olej na smažení
sůl
Na zeleninovou směs:
6 lžicolivového oleje
1 lžícevegety
2 ksbarevné papriky
1 ksmalého lilku
1 kscuketa
1 kssvazku mladé cibulky
špetka mletého pepře

Postup:

1. Opláchnuté filety nakrájíme na větší kousky, osolíme, zakapeme citronovou šťávou a necháme je odležet
2. Bílky smícháme se škrobovou moučkou, zázvorem, vegetou, kari kořením, sójovou omáčkou a kousky halibuta namáčíme v připraveném těstíčku a smažíme na rozehřátém oleji dozlatova (asi 5-6 minut)
3. Očištěnou zeleninu nakrájíme na středně velké kousky, ve větší pánvi na rozehřátém oleji ze všech stran orestujeme, ochutíme vegetou, pepřem a krátce podusíme
4. Zeleninovou směs servírujeme se smaženým halibutem a vařenými bramborami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy