REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Smažený candát

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Osolené porce ryby obalené v prosáté mouce, ve vejcích rozšlehaných s mlékem a ve strouhance, usmažené dozlatova.


Ingredience:
600 gcandáta nebo jiné okounovité ryby
130 goleje
1-2 ksvejce
mléko
strouhanka
sůl
plátky citrónu na ozdobu

Postup:

1. Osolené porce candáta obalíme v prosáté mouce, ve vejcích smíchaných s mlékem a ve strouhance
2. Obalenou rybu smažíme v mírně rozehřátém oleji, po obou stranách, dozlatova
3. Jednotlivé usmažené kousky servírujeme ozdobené plátky citrónu.

Poznámka:

Více o candátu obecném najdete v našem atlasu sladkovodních ryb: Candát obecný.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy