REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pečený marinovaný kapr

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Přes noc v medovo-česnekové marinádě marinované podkovy kapra, druhý den upečené v troubě. Skvělé jsou například podávané s domácími, v troubě upečenými, hranolky.


Ingredience:
1 kskapra
Na marinádu:
0,5 dcltekutého medu
5 ksstroužků česneku
olivový olej
špetka kmínu
špatka pepře
špatk soli
šťáva z 1 čerstvého citronu

Postup:

1. Z uvedených ingrediencí připravíme marinádu, do které přes noc namočíme nakrájené plátky (podkovy) kapra
2. Druhý den rozehřejeme troubu na 250 °C a takto, na plný výkon, v ní pečeme kapra prvních 5 minut, pak teplotu stáhneme na 180 °C a kapra pečeme ještě po dobu cca 10 minut, přibližně v polovině času pečení kapra jednou otočíme, aby se propekl z obou stran
3. Teplé porce kapra nejlépe ihned podáváme například spolu s domácími hranolky pečenými v již takto rozpálené troubě pouze s pár kapkami slunečnicového oleje.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Šárka Ledová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy