REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pečený losos s francouzskou omáčkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opečený losos obalený v mouce, vejcích a sezamu, dopečený v troubě dozlatova a podávaný s béarnaise omáčkou.


Ingredience:
600 glososa
100 gsezamových semínek
40 ghladké mouky
60 mlolivového oleje
2 ksvajec
mletý pepř
sůl
Na béarnaise omáčku:
120 gmásla
50 mlbílého vína
50 mlbílého vinného octa
1 lžičkacukru
4 ksžloutků
citronová šťáva z 1/2 citronu
několik kapek tabasca
snítka estragonu

Postup:

1. Sezamová semínka na sucho opražíme v pánvi
2. Lososa očistíme, opláchneme, osušíme, naporcujeme, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a posypeme připravenými sezamovými semínky
3. V pánvi na rozehřátém oleji lososa ze všech stran opečeme, pak ho přendáme do pekáčku, dáme do předehřáté trouby a při 200 °C dopečeme (asi 10 minut)
4. Do mísy dáme žloutky, přilijeme bílé víno i vinný ocet, mísu vložíme do hrnce s trochou vroucí vody a ve vodní lázni metlou šleháme tak dlouho, než se začne tvořit pěna a pak pomalu přiléváme rozpuštěné máslo, dokud omáčka nezhoustne
5. Nakonec do základu přidáme nasekaný estragon, dochutíme solí, pepřem, citronovou šťávou a tabascem
6. Pečeného lososa podáváme na nahřátých talířích s omáčkou a vařenými bramborami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy