REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pečený okoun

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Porce okouna pečené na cibulce.


Ingredience:
4 ksporcí okounů
2 ksšpanělských cibulí
1 ksmalého citrónu
3 lžičkystrouhanky
2 lžíceoleje
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Porce okounů očistíme, do každé uděláme zářez, do něhož vložíme dílek citrónu
2. Dno nízké ohnivzdorné misky potřeme olejem, poklademe na plátky nakrájenou cibulí a připravenými okouny
3. Porce ryb posypeme strouhankou, solí, mletým pepřem, pokapeme olejem a upečeme v hodně vyhřáté troubě (200 °C) doměkka.

Poznámka:

Více o okounovi říčním najdete v našem atlasu sladkovodních ryb: Okoun říční.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy