REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pečený pstruh

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pečený pstruh spolu s plátky citronu, kousky másla, snítky tymiánu a kopru.


Ingredience:
2 kscelých pstruhů
2 kscitronů
1 svazektymiánu
1 svazekkopru
olivový olej
mletý pepř
máslo
sůl

Postup:

1. Pstruhy očistíme, omyjeme, osušíme a z obou stran do nich uděláme několik zářezů, pak je zvenku i zevnitř osolíme a opepříme – sůl vetřeme do všech zářezů
2. Citrony důkladně omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka, ta pak navrstvíme do břišních dutin obou ryb
3. Vložíme do zapékací mísy, navrch položíme snítky tymiánu i kopru, plátky másla a zlehka zastříkneme olivovým olejem
4. Vložíme do předehřáté trouby na 200 °C a pečeme, až bude kůrka pstruhů pěkně křupavá (asi 15 – 20 minut).

Doporučení:

Podáváme s novými vařenými bramborami a okurkovým salátem, nebo například s brambory upečenými v alobalu a koprovým dipem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy