Pečený pstruh spolu s plátky citronu, kousky másla, snítky tymiánu a kopru.
Ingredience:
2 ks | celých pstruhů |
2 ks | citronů |
1 svazek | tymiánu |
1 svazek | kopru |
olivový olej | |
mletý pepř | |
máslo | |
sůl |
Postup:
1. Pstruhy očistíme, omyjeme, osušíme a z obou stran do nich uděláme několik zářezů, pak je zvenku i zevnitř osolíme a opepříme – sůl vetřeme do všech zářezů
2. Citrony důkladně omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka, ta pak navrstvíme do břišních dutin obou ryb
3. Vložíme do zapékací mísy, navrch položíme snítky tymiánu i kopru, plátky másla a zlehka zastříkneme olivovým olejem
4. Vložíme do předehřáté trouby na 200 °C a pečeme, až bude kůrka pstruhů pěkně křupavá (asi 15 – 20 minut).
Podáváme s novými vařenými bramborami a okurkovým salátem, nebo například s brambory upečenými v alobalu a koprovým dipem.