REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pečený pstruh jako alternativa místo kapra

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Někdo kapra nemusí a tak tu máme recept na pstruha, který dokáže kapra, nejen o Vánocích, důstojně nahradit. Pokrm vhodný pro dietáře.


Ingredience:
pstruh podle počtu porcí
2 kslimetky
2-4 hrstičerstvé máty, bazalky a petrželky
1-2 lžícekoření na ryby (ideálně bez soli)
koření dobrá nálada
olivový olej
(sůl)

Postup:
  1. Ryby omyjte a očistěte. Poté je potřete olivovým olejem, pokapejte šťávou z limetek, ochuťte kořením na ryby a případně kořením dobrá nálada, nezapomeňte okořenit (případně osolit) i vnitřek ryby.
  2. Dovnitř ryby naplňte čerstvé bylinky (mátu, bazalku, petržel)
  3. Dejte péct na 220 °C v nezakrytém pekáči do trouby na cca 20–30 minut.
Doporučení:

Jako přílohu podávejte například tento odlehčený zdravotní bramborový salát: Salát z tuřínu, který od bramborového nepoznáte

Poznámka:

Zdroj: www.naturhouse-cz.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy