REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ovocný špíz s omáčkami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Špízy z jahod, greupu, vinné révy, kiwi, papaye, hrušky, pomeranče a ananasu, servírované s jogurtovou a vanilkovou omáčkou.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
200 gjahod
2 kshrušky
2 kskiwi
1 ksgrepu
1 kshrozen modrého vína
1 kshorzen zeleného vína
1 kspomeranč
1 kspapaya
1/2 ksananasu
Na jogurtovou omáčku:
300 gbílého jogurtu
4 lžícenamletých ořechů
2 lžícemedu
šťáva z 1/2 ks citrónu
Na vanilkovou omáčku:
400 mlmléka
2 lžícevanilkového cukru
1 lžícemásla
1/2 sáčkupudinku

Postup:

1. Připravíme omáčky; jogurt smícháme s medem, oříšky a citrónovou šťávou a dáme do lednice vychladit
2. Vanilkový pudink osladíme, přidáme máslo a na mírném ohni mícháme do zhoustnutí (držíme se dle návodu na obalu), pak ho necháme vychladnout
3. Všechno ovoce kromě grepu očistíme, je-li třeba, oloupeme a nakrájíme na menší, stejně velké kostky
4. Kousky ovoce střídavě napichujeme na špejle nebo špízové jehly, ty pak zapícháme do grepu
5. Ovoce servírujeme s oběma vychladlými omáčkami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy