Špízy z jahod, greupu, vinné révy, kiwi, papaye, hrušky, pomeranče a ananasu, servírované s jogurtovou a vanilkovou omáčkou.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
200 g | jahod |
2 ks | hrušky |
2 ks | kiwi |
1 ks | grepu |
1 ks | hrozen modrého vína |
1 ks | horzen zeleného vína |
1 ks | pomeranč |
1 ks | papaya |
1/2 ks | ananasu |
Na jogurtovou omáčku: | |
300 g | bílého jogurtu |
4 lžíce | namletých ořechů |
2 lžíce | medu |
šťáva z 1/2 ks citrónu | |
Na vanilkovou omáčku: | |
400 ml | mléka |
2 lžíce | vanilkového cukru |
1 lžíce | másla |
1/2 sáčku | pudinku |
Postup:
1. Připravíme omáčky; jogurt smícháme s medem, oříšky a citrónovou šťávou a dáme do lednice vychladit
2. Vanilkový pudink osladíme, přidáme máslo a na mírném ohni mícháme do zhoustnutí (držíme se dle návodu na obalu), pak ho necháme vychladnout
3. Všechno ovoce kromě grepu očistíme, je-li třeba, oloupeme a nakrájíme na menší, stejně velké kostky
4. Kousky ovoce střídavě napichujeme na špejle nebo špízové jehly, ty pak zapícháme do grepu
5. Ovoce servírujeme s oběma vychladlými omáčkami.