REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jelení špízy

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Špízy napíchané z kostek jelení kýty, parmské šunky, čerstvých hub, barevných paprik a cibule, servírované podlité hořčicovou omáčkou.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
600 gjelení kýty
100 gčerstvých hub
80 gparmské šunky nebo anglické slaniny
3 lžíceoleje
2 ksbarevné masité papriky
1 kscibule
snítka čerstvého tymiánu
grilovací koření
sůl
Na omáčku:
250 mlsmetany
50 mlvývaru
2 lžícedijonské hořčice
špetka vegety
snítka kopru

Postup:

1. Očištěnou jelení kýtu nakrájíme na větší kostky, dáme je do mísy a posypeme grilovacím kořením a natrhaným tymiánem, zamícháme
2. Každý kousek masa zabalíme do šunky nebo slaniny
3. Cibuli, houby a papriky zbavené jadřinců očistíme, nakrájíme na větší kousky a následně napícháme spolu s masem na grilovací jehly nebo špejle
4. Špízy zprudka opečeme na rozpáleném oleji, pak je vložíme do vyhřáté trouby na 200 °C a pečeme přibližně 10-15 minut doměkka, hotové špízy vyjmeme a uchováme v teple
5. Do výpeku po mase přidáme hořčici se smetanou a vývarem, promícháme a krátce povaříme, omáčku dochutíme vegetou a nasekaným koprem
6. Jednotlivé jelení špízy podáváme podlité hořčicovou omáčkou.

Doporučení:

Jako přílohu servírujeme například dušenou divokou rýži.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy