REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jelení závitky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plátky z jelení kýty pokladené špalíčky slaniny, šunky, nudličkami cibule a papriky, zatočené do tvaru závitků, podušené ve zvěřinovém nebo hovězím vývaru.


Ingredience:
600 gjelení kýty
100 ganglické slaniny
100 gšunky
60 gsádla
40 ghladké mouky
5 gmleté sladké papriky
600 mlzvěřonového nebo hovězího vývaru
1 lžičkanastrouhané citronové kůry
2 ksstředně velké cibule
1 ksčervené papriky
směs divokého koření (nové koření, bobkový list, jalovec, tymián, černý pepř)
worcesterská omáčka
sůl

Postup:

1. Očištěnou, odblaněnou jelení kýtu nakrájíme na plátky, maso naklepeme a z obou stran osolíme
2. Slaninu a šunku nakrájíme na asi 1 cm silné špalíky, ty obalíme v mleté sladké paprice, na každý plát masa položíme po jednom kuse, přidáme nudličky papriky a špalíčky nebo kolečka cibule, stočíme do tvaru závitků, které zajistíme párátky nebo raději převážeme nití
3. Zbylou, nadrobno nakrájenou cibuli orestujeme na rozpáleném sádle, vložíme připravené jelení závitky a ze všech stran je opečeme
4. K masu přidáme divoké koření, citronovou kůru a podlijeme částí vývaru, pod pokličkou dusíme téměř doměkka
5. Téměř měkké závitky vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou a osmahneme, přilijeme zbylý vývar, dobře promícháme
6. Závitky vložíme zpět do omáčky a dodusíme je doměkka, omáčku dochutíme worcesterskou omáčkou a solí
7. Hotové jelení závitky zbavíme párátek nebo nití, rozdělíme je na talíře a přelijeme přecezenou šťávou.

Doporučení:

Vhodnou přílohou k jelením závitkům jsou například smažené bramborové krokety.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy