REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí satay z grilu s arašídovou omáčkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na proužky nakrájená kuřecí prsa marinovaná v pikatní marinádě, pak ugrilované na grilu ve formě špízů, servírovaná s domácí arašídovou omáčkou.


Ingredience:
Rozpis na 2 porce:
2 kskuřecí prsa bez kůže
Marináda:
2 gnastrouhaného zázvoru
1 lžícesojové omáčky (Kikkoman)
1 lžíceolivového oleje
1 lžícelimetové šťávy
1 lžičkatřtinového cukru
1/4 lžičkymletého koriandru
na špičku nože mletého chilli
Arašídová omáčka:
1/2 kscibule
100-120 mlkokosového mléka (v plechovce)
2 lžíce (50 g)jemného arašídového másla
2 lžičkycitronové šťávy
1 lžíceoleje
1 lžičkatřtinového cukru
1 lžičkasojové omáčky
špetka mletého chilli
sůl

Postup:
  1. Kuřecí prsa nakrájejte podélně na silnější pruhy
  2. V misce smíchejte suroviny na marinádu a maso s marinádou promíchejte
  3. Vložte přikryté fólií na 2 hodiny do lednice
  4. Alespoň půl hodiny před grilováním vložte špejle do vody, cibuli nakrájejte najemno
  5. V rendlíku rozpalte olej a cibuli pozvolna restujte do zlata, přidejte další suroviny na omáčku a prohřejte
  6. Maso napíchněte na špejli a z obou stran ogrilujte dozlatova, bude to trvat jen pár minut
  7. Na talíři můžete posypat jarní cibulkou nebo arašídy, podáváme s arašídovou omáčkou.
Poznámka:

Zdroj: www.kosik.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy