REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Grilovaný zeleninový špíz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Špíz připravený z kostek zeleniny, marinovaný pikantní bylinkovou marinádou.


Ingredience:
Na špíz:
200 gžampionů
8 ksrajčat
4 ksmalé cukety
3 kspaprikových lusků
3 ksceleru
1 ksmenšího lilku
Na grilovací marinádu:
4 ksstroužky česneku
2 kssnítky oregána
2 kssnítky tymiánu
1 ksmalé ostré chilli papričky
1 kssnítky rozmarýnu
200 mlolivového oleje
1 lžícebalzámového octa
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Zeleninu očistíme a omyje­me
2. Cukety, celer a lilky rozpůlíme a nakrájíme na větší kostičky
3. Rajčata rozpůlíme, žampiony nasucho otřeme, větší kusy přepůlíme
4. Dřevěné špejle vložíme na několik minut do vody, pak na ně stří­davě napichujeme zeleninu a žampiony
5. Špízy potřeme marinádou a grilujeme 6-8 min, během grilování špízy potíráme marinádou a otáčíme.

Příprava marinády:
1. Stroužky česneku oloupeme, rozdrtíme a smícháme s olivovým olejem
2. Bylinky a ostrou papričku, zbavenou jadřince, omyjeme, na jemno posekáme a vmíchá­me k česneku
3. Nakonec marinádu osolíme, opepříme a okyselíme octem.

Doporučení:

Zeleninu můžeme různě obměňovat, skvělá jsou kolečka kukuřice, cibule, pórku …

Poznámka:

Olivový olej lze nahradit rostlinným olejem, místo octa lze použít citronovou šťávu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy