REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Grilovaný zeleninový špíz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Špíz připravený z kostek zeleniny, marinovaný pikantní bylinkovou marinádou.


Ingredience:
Na špíz:
200 gžampionů
8 ksrajčat
4 ksmalé cukety
3 kspaprikových lusků
3 ksceleru
1 ksmenšího lilku
Na grilovací marinádu:
4 ksstroužky česneku
2 kssnítky oregána
2 kssnítky tymiánu
1 ksmalé ostré chilli papričky
1 kssnítky rozmarýnu
200 mlolivového oleje
1 lžícebalzámového octa
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Zeleninu očistíme a omyje­me
2. Cukety, celer a lilky rozpůlíme a nakrájíme na větší kostičky
3. Rajčata rozpůlíme, žampiony nasucho otřeme, větší kusy přepůlíme
4. Dřevěné špejle vložíme na několik minut do vody, pak na ně stří­davě napichujeme zeleninu a žampiony
5. Špízy potřeme marinádou a grilujeme 6-8 min, během grilování špízy potíráme marinádou a otáčíme.

Příprava marinády:
1. Stroužky česneku oloupeme, rozdrtíme a smícháme s olivovým olejem
2. Bylinky a ostrou papričku, zbavenou jadřince, omyjeme, na jemno posekáme a vmíchá­me k česneku
3. Nakonec marinádu osolíme, opepříme a okyselíme octem.

Doporučení:

Zeleninu můžeme různě obměňovat, skvělá jsou kolečka kukuřice, cibule, pórku …

Poznámka:

Olivový olej lze nahradit rostlinným olejem, místo octa lze použít citronovou šťávu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Luštěniny jako salát nebo zdravá příloha

Luštěniny jsou zdravé a měli bychom je alespoň jedenkrát týdně zařazovat do našeho jídelníčku. Všichni to víme, ale jak to udělat, když máme hluboko v paměti zaryté známé hrachové kaše a čočkové polévky ze školních jídelen. Doba se mění a můžete měnit i váš jídelníček. Luštěniny totiž mohou být chutnou součástí moderní kuchyně.

číst dále ...

LOMO sušená vepřová pečeně

Sušená vepřová pečeně s kořením. Trochu práce a po pár dnech si pošmáknete! Video recept z YouTube z kanálu: Chatař

číst dále ...

Upgrade salátů od Roberta Chejna

Saláty si můžete připravit doma nebo zajet ochutnat do zámeckého hotelu Chateau Kotěra. V zámecké restauraci pod taktovkou Roberta Chejna mimo jiné nabízí různé chuťové zážitky v podobě sezónních specialit, francouzské, italské, provensálské a středozemní kuchyně.

číst dále ...

Italské sýry ručně vyráběné z českého mléka

Marco a Tiziania jsou Italové, kteří studovali v Česku a zalíbilo se jim tady natolik, že se rozhodli tu usadit. Po studiu začali pracovat a před čtyřmi lety si v Praze-Nuslích otevřeli Mozzarellart, místo, kde každodenně vznikají sýry té nejlahodnější chuti. Přímo v obchodě navíc můžete sledovat, jak mistr sýrař vyrábí tu nejčerstvější mozzarellu.

číst dále ...

Tipy sommeliera, jak poznat skvělé víno

Červené, bílé, sladké a kyselé. Přiznejme si to na rovinu, každému se občas stane, že se ocitne ve společnosti lidí, kteří rozvinou debatu o víně, a vás polije studený pot. Ne, nevíte, podle čeho poznáte chuť vína, ne, nevíte, jaké jídlo se k vínu hodí nejvíc. Požádali jsme proto sommeliera Davida Krále, ambasadora značky Víno Mikulov Sommelier Club, aby pro vás shrnul to nejzákladnější, co u vína dokáže poznat „obyčejný“ člověk.

číst dále ...

Cukrářské trendy 2019 (podle Josefa Maršálka, pekařského a cukrářského mistra)

Vrstvení, Pastel de Nata, Metalická cukrařina…. to je výčet jen několika nových trendů patřících mezi nejoblíbenější cukrářské praktiky současnosti. V tomto článku najdete výčet těch nejoblíbenějších, jak je sepsal Josef Maršálek, pekařský a cukrářský mistr.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy