REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

restované, opečené na oleji

Asijská směs s jidášovým uchem

Pikantní směs z kuřecích prsou, jidášova ucha, fazolových lusků a koření. Restovaná a pak krátce podušená na pánvi.

Bramborové špízy s krůtím masem

Uvařené brambory nakrájené na dílky a obalené ve slanině, střídavě napichované s krůtím masem nakrájeným na kostky, cuketou, opékané na oleji doměkka, servírované podlité chilli omáčkou.

Burrito se skyrovým dipem

Bohušovický SKYR slouží nejen jako bílkovinami nabitá svačina, ale také jako ingredience, která má své místo ve sladkých i slaných receptech. Hodí se do salátů, jako dresink do wrapů i do různých koláčů a buchet. Pro inspiraci přinášíme také tento recept na burrito se skyrovým dipem.

Čína po česku

Rychlá minutka inspirovaná asijskou kuchyní. Původní recept podle Radima Řičici, účinkujícího v gastronomické show na TV Prima “PROTŘENO”, volně upraveno ReceptyOnLine.cz

Čína s bílým vínem

Mezi lahodnými recepty, do kterých se přilévá víno, aby obohatilo chuť pokrmu, najdete i mnoho těch, které zvládnete do půl hodiny. Nemáte chuť třeba na dobrou čínu podle tohoto jednoduchého receptu?

Čínská směs z kuřecího masa

Orestované marinované kousky kuřete, servírované smíchané s podušenou zeleninou.

Drůbeží smaženky

Drůbeží smaženky ve tvaru válečků opečené na tuku dozlatova, servírované s kolečky cibule a hořčicí.

Filírovaná kachní prsa se švestkovou omáčkou

Na pánvi na sucho opečená kachní prsa, pak dopečená v troubě doměkka, servírovaná nakrájená na plátky spolu s omáčkou z výpeku.

Fritovaná křidélka

Kuřecí křidélka opečená ve fritovacím hrnci, ochucená česnekem, solí nebo vegetou a grilovacím kořením.

Gratinovaný kuřecí guláš

Guláš tak trochu jinak. Orestované kuřecí kousky zapečené se sýrem. (Vybráno z receptů našich čtenářů.)

Jalapeňos nudličky z wokovy pánvičky

Marinovaná kuřecí prsa nakrájená na proužky, zprudka orestovaná na wok pánvi spolu se zeleninou a opečenými žampióny. Výsledná chuť pokrmu je sladkokyselá a pikantní.

Kachní filety s brusinkovou omáčkou

Orestované kachní filety polité sosem a brusinkovou omáčkou, ozdobené plátky citronu.

Kachní prsa na zázvoru

Kachní prsa marinovaná v marinádě z cibule, strouhaného zázvoru a dalších ingrediencí, plněná jablky, opečená spolu s dalšími jablky doměkka.

Kachní prsa s pórkem a zelím

Kachní prsa nakrájená na plátky, opečená se zelím a pórkem, ochucená sójovou a ústřicovou omáčkou, posypaná sezamovými semínky.

Kachní prsa v pomerančové omáčce

Orestovaná kachní prsa, provařená v omáčce z pomerančové zavařeniny a drůbežího vývaru.

Kachní prsíčka po čínsku

Marinovaná kachní prsa nakrájená na kousky, opečená na oleji s pórkem, paprikami, zelím a houbami.

Kachní prsíčka po orientálsku

Marinovaná kachní prsíčka opečená doměkka a podávaná na ovocném čatní, ozdobená mátou.

Kachní prsíčka s brusinkovou omáčkou

Předem naložená, pak na pánvi opečená kachní prsa, nakonec malou chvíli dopečená v troubě, servírovaná s omáčkou připravenou zvlášť na pánvi z vína, brusinek, cibule a kořenové zeleniny, vývaru a dalších ingrediencí.

Kachní prsíčka s rukolou

Opečená marinovaná kachní prsíčka nakrájená na plátky a servírovaná na ochuceném salátu z rukoly.

Kousky z krůtího masa po indicku

Jde o marinované nudličky masa, zprudka opečené na pánvi spolu s dalšími ingrediencemi, pak ještě chvíli podušené, dochucené typickým indickým kořením.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy