REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jalapeňos nudličky z wokovy pánvičky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Marinovaná kuřecí prsa nakrájená na proužky, zprudka orestovaná na wok pánvi spolu se zeleninou a opečenými žampióny. Výsledná chuť pokrmu je sladkokyselá a pikantní.


Ingredience:
3 kschlazená kuřecí prsa
3 ksstvoly řapíkatého celeru
2 ksčervené kapie
1 ksvelké cibule
1 kspórku tak 15 cm dlouhého
200 gžampionů
1 lžícebalsamikového octa z Modeny
1 lžícejavorového sirupu
slunečnicový olej
nať jarní cibulky
kousek másla
mořská sůl
Na marinádu:
1 vrchovatá lžícekoření Chilli Jalapeňos
3 lžíceolivového oleje extra virgine citronového
3 lžíceworcesterské omáčky Lea & Perrins
3 lžícesojové omáčky Sukiyaki
2 lžičkysušeného zázvoru

Postup:

1. Kuřecí prsa očistíme od přebytečného tuku, eventuálně odblaníme, omyjeme, osušíme a překrájíme na nudličky, přemístíme do misky, ve které budeme marinovat
2. Přidáme veškeré ingredience určené k marinování a řádně, a nejlépe prstíkama, vše důkladně prohňácáme, přiklopíme a odložíme minimálně na 2 hodiny do chladna, nesolíme
3. Připravíme si zeleninu a houby; žampióny omyjeme a podle velikosti nakrájíme na čtvrtky nebo na silnější plátky, kapie pokrájíme na širší nudličky, cibuli překrojíme a nakrájíme na céčka, řapíkatý celer na proužky, pórek a cibulovou nať na kolečka
4. Ve woku rozpálíme olej a vhodíme kuřecí maso, zprudka, za intenzivního míchání, restujeme zhruba 10 minut
5. Přidáme vše kromě cibulové natě, kterou dáme, až když máme zcela hotovo, a žampionů, ty si krátce osmahneme na másle ve druhé pánvi
6. Přidáme ocet a javorový sirup a restujeme společně se zeleninou dalších cca 10 minut, pak přidáme osmahnuté žampiony i s máslem, opět promícháme, dochutíme dle chuti solí, zelenina by měla být křupavá a výsledná chuť sladkokyselá a pikantní.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i receptu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

3 rozdílné recepty na výbornou křehkou pizzu

Jen málokdo by odolal tak oblíbenému pokrmu, jako je právě pizza. Ta se dá připravit na mnoho chutných způsobů, mezi nimiž si svého favorita dokáže najít úplně každý. I my vám přinášíme hned tři zajímavé recepty, díky kterým si v pohodlí svého domova tuhle oblíbenou dobrotu hravě připravíte. Tak schválně – který z receptů se rozhodnete vyzkoušet?

číst dále ...

3 trendy a rychlé recepty na letní party

Čekáte partu přátel nebo chystáte rodinnou oslavu? Je jasné, že chcete všechny co nejlépe pohostit a nakrmit, ale zároveň musíte kromě jídla připravit i spoustu dalších věcí. Následující recepty na rychlá a trendy jídla vám ušetří čas a zajistí perfektní výsledek.

číst dále ...

Léto voní po máku

Léto je v plném proudu a teplé počasí láká posedět na zahrádce či balkónu. Příjemným společníkem může být dobrá kniha, stejně jako netradiční káva s dezertem. Už jste někdy ochutnali makovou kávu? Měli byste, mák je totiž opojná ingredience, která z každého receptu udělá gastronomický zážitek.

číst dále ...

Výlety za vínem – Zastavte se v Rakvicích v Enothece

Putování za vínem se stále těší obrovské oblibě. Morava je synonymem pro nádherné vinice, a ještě nádhernější víno. Pokud se chystáte za poznáním skvělého vína, určitě si přidejte na seznam návštěvu a degustaci v moderní Enothece Vinselekt Michlovský v Rakvicích.

číst dále ...

Jak na perfektní špekáček

Co patří k typickému českému létu? Koupání v rybníku, spaní pod stanem a také táboráky. Vlahé večery jsou jako stvořené pro rozdělání ohýnku a opečení výborných špekáčků. Jenže možná už jste s trochou zklamání zjistili, že ten kouzelný večer u ohně se špekáčkem na papírovém tácku a písničkami hranými na kytaru není takový, jaký si ho pamatujete. On totiž možná ani ten samotný špekáček není takový, na jaký s chutí vzpomínáte ze svého dětství.

číst dále ...

Bylinné drinky Erebos vstupují na trh s novým složením i vizuálem

Značka Erebos představuje novou generaci přírodních energetických nápojů. Na trh uvádí drinky s inovovaným složením, které doprovází redesign obalů a nový web. Pro letošní rok pak značka plánuje rozšířit dostupnost bylinných energetických nápojů na českém trhu.

číst dále ...

Zdraví i krása ukryté v syrovátce

Žlutozelená tekutina vzniká jako vedlejší produkt při výrobě sýrů či tvarohů, ale rozhodně se nejedná o odpad! Má totiž zázračné účinky na zdraví i na krásu. V létě chutná jako osvěžující nápoj a je součástí zdravých receptů…

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy