REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jalapeňos nudličky z wokovy pánvičky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Marinovaná kuřecí prsa nakrájená na proužky, zprudka orestovaná na wok pánvi spolu se zeleninou a opečenými žampióny. Výsledná chuť pokrmu je sladkokyselá a pikantní.


Ingredience:
3 kschlazená kuřecí prsa
3 ksstvoly řapíkatého celeru
2 ksčervené kapie
1 ksvelké cibule
1 kspórku tak 15 cm dlouhého
200 gžampionů
1 lžícebalsamikového octa z Modeny
1 lžícejavorového sirupu
slunečnicový olej
nať jarní cibulky
kousek másla
mořská sůl
Na marinádu:
1 vrchovatá lžícekoření Chilli Jalapeňos
3 lžíceolivového oleje extra virgine citronového
3 lžíceworcesterské omáčky Lea & Perrins
3 lžícesojové omáčky Sukiyaki
2 lžičkysušeného zázvoru

Postup:

1. Kuřecí prsa očistíme od přebytečného tuku, eventuálně odblaníme, omyjeme, osušíme a překrájíme na nudličky, přemístíme do misky, ve které budeme marinovat
2. Přidáme veškeré ingredience určené k marinování a řádně, a nejlépe prstíkama, vše důkladně prohňácáme, přiklopíme a odložíme minimálně na 2 hodiny do chladna, nesolíme
3. Připravíme si zeleninu a houby; žampióny omyjeme a podle velikosti nakrájíme na čtvrtky nebo na silnější plátky, kapie pokrájíme na širší nudličky, cibuli překrojíme a nakrájíme na céčka, řapíkatý celer na proužky, pórek a cibulovou nať na kolečka
4. Ve woku rozpálíme olej a vhodíme kuřecí maso, zprudka, za intenzivního míchání, restujeme zhruba 10 minut
5. Přidáme vše kromě cibulové natě, kterou dáme, až když máme zcela hotovo, a žampionů, ty si krátce osmahneme na másle ve druhé pánvi
6. Přidáme ocet a javorový sirup a restujeme společně se zeleninou dalších cca 10 minut, pak přidáme osmahnuté žampiony i s máslem, opět promícháme, dochutíme dle chuti solí, zelenina by měla být křupavá a výsledná chuť sladkokyselá a pikantní.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i receptu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Tradiční české vánoční recepty na sladké pečivo, moučníky a dezerty, TOP výběr těch nejlepších receptů

Výběr známých, ale i méně známých, tradičních českých vánočních receptů na sladké pečivo, moučníky a dezerty z receptářů našich babiček a prababiček. TOP výběr těch nejoblíbenějších receptů z databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz najdete pěkně na jednom místě, stačí kliknout na nadpis nebo fotku v tomto příspěvku! Přejeme vám velkou pohodu strávenou ve vašich provoněných kuchyních při přípravě úžasných voňavých vánočních dobrot třeba právě podle našich vyzkoušených receptů.

číst dále ...

Silvestrovské rychlovky

Letošní oslava Silvestra připadá na všední den. Po práci vám tedy mnoho času na pohoštění pro přátele nezbyde. Příprava tedy musí být rychlá a ideálně ještě originální a dobrá. To vše splňují naše tři silvestrovské recepty. Tak hurá do toho a půl je hotovo.

číst dále ...

Připravte si se svými dětmi a projektem Naskoč na mléčnou vlnu zajímavé vánoční cukroví

Vánoce jsou za dveřmi a ve většině domácností už pomalu ale jistě voní vánoční cukroví. Období, které děti zbožňují. Projekt „Naskoč na mléčnou vlnu“ vám přináší tipy na cukroví, které můžete spolu se svými dětmi připravit.

číst dále ...

Horké alkoholické (nejen) vánoční nápoje

Výběr 22 nejlepších receptů na horké zimní alkoholické nápoje na jednom místě! Horké zimní nápoje kombinované s něčím ostřejším patří odedávna do receptáře všech šikovných hospodyněk. Dokáží totiž zahřát nejen na těle, ale také na duši. Máme tu pro vás TOP výběr těch nejlepších receptů z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz na horké drinky připravené, nebo jen nastavené, právě kapkou něčeho ostřejšího. Nejen, že zahřejí, ale dokáží také provonět celý dům a vytvořit tak skvělou zimní domácí pohodu.

číst dále ...

Vánoční trio – hrách, čočka a kroupy

Hrachová polévka, čočka a houbový kuba. Oblíbená vánoční trojka, kterou schválí i výživový poradce. Jak na tyhle stálice, aby si pošmákli i ti nejzarytější odpůrci všeho zdravého?

číst dále ...

Prosinec provoněný tradičním pečením

Podzim rychle utekl a je tu zima. Jste připraveni na prosinec, pravděpodobně nejoblíbenější měsíc všech dětí? Nechte se inspirovat a připravte svým nejbližším pohádkové dezerty inspirované adventními svátky.

číst dále ...

Originální jogurtové vánoční cukroví

Linecké, vanilkové rohlíčky, vosí hnízda… To je česká vánoční klasika, která nikdy nezklame. Napadlo vás ale, že byste přidali do vánočního cukroví také jogurt? Vyzkoušejte, stojí to za to! Dva rychlé a jednoduché recepty pro vás nachystala česká mlékárna Hollandia ve spolupráci s juniorskou sekcí Asociace kuchařů a cukrářů ČR.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy