REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jalapeňos nudličky z wokovy pánvičky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Marinovaná kuřecí prsa nakrájená na proužky, zprudka orestovaná na wok pánvi spolu se zeleninou a opečenými žampióny. Výsledná chuť pokrmu je sladkokyselá a pikantní.


Ingredience:
3 kschlazená kuřecí prsa
3 ksstvoly řapíkatého celeru
2 ksčervené kapie
1 ksvelké cibule
1 kspórku tak 15 cm dlouhého
200 gžampionů
1 lžícebalsamikového octa z Modeny
1 lžícejavorového sirupu
slunečnicový olej
nať jarní cibulky
kousek másla
mořská sůl
Na marinádu:
1 vrchovatá lžícekoření Chilli Jalapeňos
3 lžíceolivového oleje extra virgine citronového
3 lžíceworcesterské omáčky Lea & Perrins
3 lžícesojové omáčky Sukiyaki
2 lžičkysušeného zázvoru

Postup:

1. Kuřecí prsa očistíme od přebytečného tuku, eventuálně odblaníme, omyjeme, osušíme a překrájíme na nudličky, přemístíme do misky, ve které budeme marinovat
2. Přidáme veškeré ingredience určené k marinování a řádně, a nejlépe prstíkama, vše důkladně prohňácáme, přiklopíme a odložíme minimálně na 2 hodiny do chladna, nesolíme
3. Připravíme si zeleninu a houby; žampióny omyjeme a podle velikosti nakrájíme na čtvrtky nebo na silnější plátky, kapie pokrájíme na širší nudličky, cibuli překrojíme a nakrájíme na céčka, řapíkatý celer na proužky, pórek a cibulovou nať na kolečka
4. Ve woku rozpálíme olej a vhodíme kuřecí maso, zprudka, za intenzivního míchání, restujeme zhruba 10 minut
5. Přidáme vše kromě cibulové natě, kterou dáme, až když máme zcela hotovo, a žampionů, ty si krátce osmahneme na másle ve druhé pánvi
6. Přidáme ocet a javorový sirup a restujeme společně se zeleninou dalších cca 10 minut, pak přidáme osmahnuté žampiony i s máslem, opět promícháme, dochutíme dle chuti solí, zelenina by měla být křupavá a výsledná chuť sladkokyselá a pikantní.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i receptu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Není rýže, jako rýže. Jak to s jejími druhy vlastně je?

Jasmínová, basmati, parboiled, natural, tříbarevná, arborio – a takto bychom mohli pokračovat takřka do nekonečna. K dostání je opravdu široký výběr různých druhů rýže a spolu s tím vyvstává jedna důležitá otázka. V čem se jednotlivé druhy vlastně liší?

číst dále ...

3 snadné a zdravé recepty pro každého!

Chybí vám dovolená u moře, tamější jídlo? Připomeňte si cestování alespoň tematickou večeří s cizokrajným jídlem. A potěšte celou rodinu společně s osvědčenými produkty od Drůbežářského závodu Klatovy.

číst dále ...

Jarní polévky do každého jídelníčku

Špenátová, kedlubnová nebo cibulová polévka – nahlédněte pod pokličku oblíbených jarních polévek a inspirujte se třeba při vaření nedělního obědu. Osvěží, a navíc přinesou do kuchyně jaro. Ať už sáhnete po krémové konzistenci nebo té klasické, uděláte radost nejen sobě, ale i vašemu tělu. Dejte si však pozor, ze kterých produktů polévky připravujete.

číst dále ...

Proč vás honí mlsná a jak si s ní poradit

Sladká chuť je ta první, kterou jako miminka poznáme. Máme ji spojenou s příjemnými pocity, a právě proto je cesta k omezení cukru tak těžká. A také proto, že tu jsou situace, které máme se sladkostmi odjakživa spojené. Chystáte se na návštěvu? Skočíte do cukrárny pro dortíky. Neuspokojil vás dostatečně oběd? Dopucnete se dezertem. Ocitli jste se ve stresové situaci? Zaženete ji čokoládou. Začnete-li přemýšlet nad tím, kde všude a za jakých okolností nás cukr provází, zjistíte že je možná na čase zpozornět.

číst dále ...

7 potravin, kvůli kterým nemůžete usnout

V současnosti se nemalá část populace potýká s nedostatkem spánku. Na vině mohou být starosti s prací, se školou, ale také s pandemií koronaviru, kdy se bojíme o své zdraví. Mnoho z nás moc dobře zná pocit, kdy si jdeme lehnout, dlouhé hodiny se převalujeme ze strany na stranu a nemůžeme usnout. Stoupá pocit zoufalství, začínáme se potit, únava se zvyšuje, ale tolik potřebný spánek nepřichází. Na vině mohou být potraviny, které zkonzumujeme během večera. O kterých je řeč?

číst dále ...

Nová anketa! Váš nejoblíbenější český zákusek?

Díky dotazu jednoho našeho čtenáře jsme zjistili, že nás v redakci také velmi zajímá, jaký český zákusek patří mezi ten nejoblíbenější. A proto pusťte se do hlasování, ať víme, jakou laskominu si nejčastěji my Češi vlastně dopřejeme.

číst dále ...

Objevte vaření s Rio Mare a vyzkoušejte zbrusu nové recepty – pochutnáte si a navíc můžete soutěžit o parádní výhry!

Pravá chuť slunné Itálie u vás doma. Jarní soutěž s Rio Mare je v plném proudu a zkusit štěstí může opravdu každý! Je to snadné, stačí zakoupit libovolný produkt Rio Mare kdekoli po celé České republice včetně e-shopů, zaregistrovat účtenku na www.riomaresoutez.cz a pak jen na konci měsíce doufat, že budete ti šťastní vylosování.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy