REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kachní prsíčka po orientálsku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Marinovaná kachní prsíčka opečená doměkka a podávaná na ovocném čatní, ozdobená mátou.


Ingredience:
800 gkachních prsou
máta na ozdobení
olej
Na marinádu:
6 lžicpomerančové šťávy
4 lžícecitronové šťávy
2 lžíceocta balsamika
3 ksstroužků česneku
mletý koriandr
mletý pepř
sůl
Na čatní:
60 gbrusinek
40 gčerstvého zázvoru
6 kshřebíčků
4 ksstroužků česneku
3 kschilli papriček
3 kspomerančů
3 ksbroskví
2 ksbadyánu
1 ksčervené papriky

Postup:

1. Pomerančovou šťávu, citronovou šťávu, ocet, oloupaný utřený česnek, mletý pepř, mletý koriandr a sůl dobře promícháme
2. Kachní prsíčka omyjeme, osušíme, kůži zlehka nožem nařežeme, dáme do marinády, několikrát obrátíme, aby marináda všude pronikla a necháme v chladu 3 hodiny odležet
3. Mezitím oloupeme pomeranče, česnek i cibuli, broskve vypeckujeme, chilli papričky zbavíme semínek, zázvor očistíme, vše nakrájíme na menší kousky a společně s hřebíčkem, badyánem a brusinkami dusíme asi 30 minut, dokud se tekutina téměř nevypaří
4. Na rozpáleném oleji za občasného otáčení zvolna opečeme z každé strany (asi 9 minut) marinovaná kachní prsíčka, hotová necháme minutu odpočinout, nakrájíme na plátky a podáváme je na ovocném čatní, ozdobení mátou.

Doporučení:

Servírujeme s kuskusem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy