REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kachní prsíčka po čínsku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Marinovaná kachní prsa nakrájená na kousky, opečená na oleji s pórkem, paprikami, zelím a houbami.


Ingredience:
600 g kachních prsou
300 g zelí
100 gčerstvých hub
100 mlčerveného vína
1 lžičkacukru
5 lžicsójové omáčky
4 lžíceoleje
2 lžícesolamylu
2 ksbarevných paprik
2 ksvajec
1 ksmalého pórku
chilli koření
sůl

Postup:

1. Kachní prsa očistíme, omyjeme, osušíme, nakrájíme na širší proužky, promícháme s rozšlehanými vejci, solamylem, sójovou omáčkou, špetkou chilli koření, solí a necháme 2 hodiny v chladu odležet
2. Zelí nakrájíme na nudličky, spaříme ve vroucí vodě, omytý pórek nakrájíme na tenká kolečka, papriky zbavené semínek na nudličky a očištěné houby na menší kousky
3. Na rozpáleném oleji zprudka opečeme marinované kachní maso, přisypeme nakrájený pórek, papriky, houby, spařené zelí a vše chvíli opékáme
4. Ve víně rozpustíme cukr, maso se zeleninou jim zalijeme a prohřejeme.

Doporučení:

Podáváme s vařenou rýží nebo nudlemi.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy