Marinovaná kachní prsa nakrájená na kousky, opečená na oleji s pórkem, paprikami, zelím a houbami.
Ingredience:
600 g | kachních prsou |
300 g | zelí |
100 g | čerstvých hub |
100 ml | červeného vína |
1 lžička | cukru |
5 lžic | sójové omáčky |
4 lžíce | oleje |
2 lžíce | solamylu |
2 ks | barevných paprik |
2 ks | vajec |
1 ks | malého pórku |
chilli koření | |
sůl |
Postup:
1. Kachní prsa očistíme, omyjeme, osušíme, nakrájíme na širší proužky, promícháme s rozšlehanými vejci, solamylem, sójovou omáčkou, špetkou chilli koření, solí a necháme 2 hodiny v chladu odležet
2. Zelí nakrájíme na nudličky, spaříme ve vroucí vodě, omytý pórek nakrájíme na tenká kolečka, papriky zbavené semínek na nudličky a očištěné houby na menší kousky
3. Na rozpáleném oleji zprudka opečeme marinované kachní maso, přisypeme nakrájený pórek, papriky, houby, spařené zelí a vše chvíli opékáme
4. Ve víně rozpustíme cukr, maso se zeleninou jim zalijeme a prohřejeme.
Podáváme s vařenou rýží nebo nudlemi.