REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Filírovaná kachní prsa se švestkovou omáčkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na pánvi na sucho opečená kachní prsa, pak dopečená v troubě doměkka, servírovaná nakrájená na plátky spolu s omáčkou z výpeku.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 kskachní prsa s kůží
pepř
sůl
Na omáčku:
tuk z výpeku po kachních prsách
80 gšvestkových povidel
80 gsušených švestek
50 mlslivovice

Postup:

1. Očištěná, pod tekoucí studenou vodou opraná kachní prsa, důkladně osušíme, kůži nakrájíme šikmo do tvaru kosočtvěrců, osolíme je a okořeníme pepřem
2. Kachní prsa položíme kůží dolů na rozpálenou pánev, restujeme z obou stran, ovšem bez tuku, protože nakrojená kůže pustí tuku dostatek
3. Po opečení prsa vyjmeme a vložíme do vyhřáté trouby na 180-190 °C tak na 9-10 minut, pečeme dozlatova
4. Maso vyjmeme, uchováme v tepla, do výpeku přidáme švestky pokrájené na kostičky, slivovici a šťávu ještě zahustíme švestkovými povidly, zamícháme, prohřejeme a pak ihned sundáme ze zdroje tepla, zbytečně moc dlouho omáčku nevaříme
5. Kachní prsa nakrájíme na tenké plátky a podáváme je spolu s teplou švestkovou omáčkou z výpeku.

Poznámka:

Filírování – Dělení na plátky, krájení. Další neznámá slova najdete v našem gastronomickém slovníku pojmů zde: Gastronomický slovník pojmů.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Chřestová sezóna je tu! Inspirujte se našim výběrem 14 nejlepších receptů z chřestu

Nejlepší osvědčené recepty na přípravu chřestu na jednom místě. Vyzkoušejte zapékaný, grilovaný nebo vařený chřest. Ovšem chřest můžete také zamrazit nebo naložit, sterilovat a využít pak v kuchyni po celý rok!

číst dále ...

Jak na domácí přípravu kávy

Milovníci dobré kávy nejsou odkázáni jenom na návštěvu kavárny. Dobrou kávu si můžete připravit dokonce i doma. Stačí si vybrat dobrý kávovar. Jak zvolit ten správný? Na samém počátku je vhodné si položit některé základní otázky. Zejména si tak promyslete, jak často budete svůj kávovar využívat….

číst dále ...

Kozí jogurty Bon Lait: Poznejte tu pravou chuť Francie

Ne nadarmo jsou výrobky z kozího mléka považovány za jedny z nejlepších a nejzdravějších. Není divu, kozí mléko totiž působí pozitivně nejen na nervovou soustavu, ale i na imunitní systém, pokožku a celý trávící trakt. Má se za to, že kozí mléko dokonce funguje jako prevence nádorových onemocnění.

číst dále ...

Připravte si osvěžující italské semifreddo: dezert ze zmrzliny a žloutků

Částečně zmrzlý dezert italského původu v létě utiší chuť na sladké i studené. Dezert ze zmrzliny, žloutků a cukru na sebe bere spoustu lákavých podob a rozhodně mezi nimi najdete takovou, do níž se zamilujete.

číst dále ...

Překvapte maminku vlastnoručně vyrobenou dobrotou

Druhá květnová neděle bude tradičně patřit všem maminkám. Chcete-li tu svou opravdu potěšit, zapomeňte letos na kupované dárky a obdarujte ji lahůdkou vlastní výroby. Inspiraci najdete v receptech od České veganské společnosti, díky kterým budete na Den matek myslet navíc také na matičku Zemi. Ať už vsadíte na lívance do postele, veganský tvarohový dort či svěží jahodový koláč, určitě si společně skvěle pochutnáte.

číst dále ...

Ta nejlepší zmrzlina je domácí

Teplé dny se blíží a my pomalu odlehčujeme nejen šatník, ale i jídelníček. Pokud máte chuť na něco sladkého a přitom osvěžujícího, vyzkoušejte domácí zmrzlinu. Receptů už existuje nespočet a pokud si troufáte i na vlastní experimentovaní, kreativitě se meze nekladou. V pohodlí a bezpečí domova vám tím správným „sparring partnerem“ bude výrobník zmrzliny The Smart Scoop BCI600 od prémiové značky Sage.

číst dále ...

Sladké poděkování pro mlsné maminky

S druhou květnovou nedělí každoročně vyvstává otázka, čím našim drahým maminkám vykouzlit úsměv na tváři. Pro ty, kdo ještě nemají vymyšlenou pozornost, přinášíme tip na sladký sušenkový dort ve tvaru M, k jehož přípravě vám stačí jen pár ingrediencí a odhodlání péct s láskou. Přidáte-li na ozdobu bonbony Haribo Berries a pár jedlých třešňových květů, úspěch je zaručen.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy