Kuřecí křidélka opečená ve fritovacím hrnci, ochucená česnekem, solí nebo vegetou a grilovacím kořením.
Ingredience:
libovolné množství chlazených kuřecích křidélek | |
sůl nebo koření vegeta | |
grilovací koření | |
olej |
Postup:
1. Libovolný počet kuřecích křidélek vložíme do fritovacího hrnce a zprudka orestujeme (fritujeme) dozlatova při teplotě cca 170 °C
2. Jakmile křidélka vyplavou na povrch, jsou hotová!
3. Vložíme je do mělké mísy a posypeme vegetou a grilovacím kořením, dáme jeden prolisovaný česnek
4. Pořádně obsah mísy promísíme, aby se nám koření (i česnek) dostalo do všech koutů křidélek
5. Horké podáváme na stůl nejlépe s nějakou pikantní omáčkou.
Zamrazená křidélka lze samozřejmě také použít, ale dbáme na to, aby před fritováním byla důkladně rozmrazena! Doporučujeme postupné rozmrazení v horké vodě.
Poznámka:Na trhu existuje značné množství hotových asijských omáček, které servírujeme, ke křidélkům, jako přílohu, do malých misek na stůl.