REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kachní prsíčka s brusinkovou omáčkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Předem naložená, pak na pánvi opečená kachní prsa, nakonec malou chvíli dopečená v troubě, servírovaná s omáčkou připravenou zvlášť na pánvi z vína, brusinek, cibule a kořenové zeleniny, vývaru a dalších ingrediencí.


Ingredience:
2 kskachní prsa
1 hrstsušených brusinek
2 dlčerveného vína
1 kscibule
1/2 kspetržele
1/2 ksmrkve
brusinkový džem
sečuánský pepř
kousek celeru
rozmarýn
pepř
sůl

Postup:

1. Kořenovou zeleninu a cibuli nakrájíme na kostičky, cibuli orestujeme na oleji do světlé barvy a přidáme zeleninu, restujeme asi 15 minut než nám zeleninka začne trochu hnědnout
2. Zeleninu na pánvi zalijeme vývarem a provaříme
3. Přidáme 2 dl vína a vaříme asi 30 minut
4. Přidáme brusinkový džem množství podle chuti a tyčovým mixérem vše rozmixujeme, poté provaříme do hustoty, ale ničím nezahušťujeme, omáčka bude i tak hustá
5. Nakonec dochutíme solí, pepřem a přidáme hrst sušených brusinek, již jen krátce provaříme a máme hotovo
6. Maso jsem naložila i nařezala kůži do mřížky předem (naložila jsem prsa jen do rozmarýnu, sečuánského pepře a soli a zalila trochou oleje)
7. Maso vyndáme samozřejmě nejméně půl hodinky předem z lednice
8. Připravíme pánev a položíme na ní prsa kůží dolů, opékáme asi 3 minutky, otočíme a zase tak 3-4 minutky, mezitím si rozpálíme troubu a nahřejeme v ní pekáč
9. Prsa přemístíme na pekáč a dopečeme je v troubě při 200 °C asi 10 minutek
10. Po vyndání je zabalíme do alobalu, a necháme tak 5 minut odpočinout.

Doporučení:

Takto připravená prsíčka jsou skvělá podávaná například s gnocchi.

Poznámka:

Recept ze stránky: Vaření a pečení s láskou – autorka receptu i fotografie: Tereza Buranská

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Zavařujeme (sterilujeme), nakládáme zeleninu – ty nejlepší recepty na zpracování zeleniny na jednom místě!

Přes léto a na začátku podzimu je ten správný čas připravit si nějaké ty zeleninové dobroty na zimu. Zavařená zelenina ve sklenicích nám poslouží nejen jako chutná příloha, ale některé sterilované výrobky ze zeleniny jsou skvělé jako polotovar, surovina na přípravu různých dalších pokrmů, například teplých omáček, do polévek, pod maso, či na přípravu dušených příloh. Ty nejlepší recepty na zavařenou, případně nakládanou zeleninu, z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz, najdete právě zde.

číst dále ...

Flora Olomouc zve na podzimní „Zahradní slavnost“

Podzimní Flora Olomouc 2019 nabídne ukázku těch nejlepších českých výpěstků nejen ovoce a zeleniny zakomponovaných do hlavní expozice v pavilonu A. Ta nese název „Zahradní slavnost“. Výstava se uskuteční ve dnech 3. – 6. října 2019 a doprovodí ji tradiční Podzimní zahradnické trhy, festival gastronomie a nápojů Olima či projekt Rozkvetlé památky.

číst dále ...

Měsíc biopotravin je tady, poznejte svého farmáře!

Vyrazte s rodinou na poznávací výlet na farmu či objevovat nové chutě na dožínky. Září je Měsícem biopotravin. Ministerstvo zemědělství podpoří ekologické farmáře už po patnácté. Po celý měsíc můžete se svými potomky navštěvovat nejrůznější akce v regionech, kde budete mít možnost seznámit se s lokálními zemědělci a jejich bioprodukty, které budou chutnat nejen vám, ale i přírodě. Pestrý program myslí na děti i dospělé. Těšit se můžete na ochutnávky, dny otevřených dveří, dílny, vyjížďky na koních, ukázky zemědělské techniky či trhy. Na místě budou navíc čekat odborníci, kteří mohou s čímkoli poradit.

číst dále ...

Jihotyrolské dožínky Törggelen: barevné slavnosti sklizně, kaštanů a vína

Víte, jak se v Jižním Tyrolsku slaví dožínky? Od českých oslav konce sklizně nás ve srovnání s Jižním Tyrolskem dělí mnoho. Slavnosti Törggelen pro místní velmi znamenají, už jen proto, že v téměř celé zemi žijí tradičním selským životem. Dožínky se tak konají v typických lokálních hostincích – typu Hofschänk a Buschenschänk. Vedle dobrého vína a selských jídel k nim patří jedinečná a autentická atmosféra a všudypřítomné veselí. V útulných světničkách u pohostinných hospodářů návštěvníci mohou v tomto období vytěžit a ochutnat maximum z lokální produkce.

číst dále ...

Co považuji za nejodpornější jídlo na světě?

Naše nová anketa má dost výbušné téma. Ochutnali by jste třeba steak ze psa či kočky? A co si pochutnat na živých embryích. Šli by jste do toho? Jaké jídlo tedy považujete za nejodpornější na celém světě, které se opravdu prodává a někteří lidé ho konzumují a to dokonce s oblibou?

číst dále ...

Tři recepty, které vám chutí připomenou dovolenou

Většina z nás má již po dovolené. Bohužel. Chcete-li si vyvolat příjemné pocity a opět si vychutnat chuť dovolené a příjemných zážitků, vyzkoušejte z pohodlí domova recepty, které jsou typické pro indonéskou, francouzskou a egyptskou gastronomii. Suroviny pro jejich přípravu seženete bez problémů i v naší zeměpisné šířce.

číst dále ...

Galerie Vaňkovka vystaví o víkendu kabelku celou z čokolády. Pro návštěvníky bude k mání i v soutěži

Už tento pátek spolu s víkendem od 14. do 15. září se návštěvníci brněnské nákupní Galerie Vaňkovka mohou těšit na sladké ozvláštnění svých nákupů. Bude zde vystavený model čokoládové kabelky z dílny chocolatiera Pavla Přebindy.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy