REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kachní prsa s pórkem a zelím

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kachní prsa nakrájená na plátky, opečená se zelím a pórkem, ochucená sójovou a ústřicovou omáčkou, posypaná sezamovými semínky.


Ingredience:
4 ksvětších kachních prsou
4 lžícesójové omáčky
3 lžíceoleje
1 lžícesezamových semínek
6 lžicůstřicové omáčky
350 gmladého hlávkového zelí
250 gpórku
kůra z 1 pomeranče

Postup:

1. Očištěná kachní prsa omyjeme, osušíme, na rozehřátém oleji ze všech stran opečeme, maso vyjmeme a nakrájíme na tenké plátky
2. Očištěné zelí nakrájíme na tenké nudličky, propláchneme, necháme okapat a očištěný pórek na tenké plátky
3. Kachní maso vrátíme zpět do pánve, ještě několik minut zvolna opékáme, pak vyndáme, do pánve dáme nakrájené zelí, pórek, nastrouhanou pomerančovou kůru, promícháme, asi 5 minut opékáme, jakmile zelenina změkne, vložíme zpět maso, zastřikneme sójovou i ústřicovou omáčkou a vše dobře prohřejeme
4. Pokrm rozdělíme na talíře, posypeme sezamovými semínky a podáváme s vařenou rýží.

Doporučení:

Jako přílohu můžeme také podávat smažené čínské nudle.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy