REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kachní prsíčka s rukolou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opečená marinovaná kachní prsíčka nakrájená na plátky a servírovaná na ochuceném salátu z rukoly.


Ingredience:
400 gkachních prsíček
Na marinádu:
1 lžičkarozmarýnu
4 lžícemeruňkového džusu
1 lžíceoleje
mletý pepř
sůl
Na salát:
200 grukoly
2 lžícelupínků mandlí
2 lžíceolivového oleje extra panenského
2 lžícebalzamikového octa
1 lžícestrouhaného parmazánu

Postup:

1. Na marinádu do mísy dáme olej, meruňkový džus, rozmarýn, sůl, mletý pepř a promícháme
2. Kachní prsa očistíme, opláchneme, osušíme, kůži nařízneme na kostičky, naložíme do připravené marinády a necháme přes noc v chladničce uležet
3. Pak kachní prsíčka v pánvi z obou stran opečeme tak, aby zůstala křehká a nakrájíme na plátky
4. Servírujeme rozložené na salátu z rukoly, posypaném mandlemi, na jemno nastrouhaným parmazánem, zakápnutým balzamikovým octem a olivovým olejem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy