Opečená marinovaná kachní prsíčka nakrájená na plátky a servírovaná na ochuceném salátu z rukoly.
Ingredience:
400 g | kachních prsíček |
Na marinádu: | |
1 lžička | rozmarýnu |
4 lžíce | meruňkového džusu |
1 lžíce | oleje |
mletý pepř | |
sůl | |
Na salát: | |
200 g | rukoly |
2 lžíce | lupínků mandlí |
2 lžíce | olivového oleje extra panenského |
2 lžíce | balzamikového octa |
1 lžíce | strouhaného parmazánu |
Postup:
1. Na marinádu do mísy dáme olej, meruňkový džus, rozmarýn, sůl, mletý pepř a promícháme
2. Kachní prsa očistíme, opláchneme, osušíme, kůži nařízneme na kostičky, naložíme do připravené marinády a necháme přes noc v chladničce uležet
3. Pak kachní prsíčka v pánvi z obou stran opečeme tak, aby zůstala křehká a nakrájíme na plátky
4. Servírujeme rozložené na salátu z rukoly, posypaném mandlemi, na jemno nastrouhaným parmazánem, zakápnutým balzamikovým octem a olivovým olejem.