Bohušovický SKYR slouží nejen jako bílkovinami nabitá svačina, ale také jako ingredience, která má své místo ve sladkých i slaných receptech. Hodí se do salátů, jako dresink do wrapů i do různých koláčů a buchet. Pro inspiraci přinášíme také tento recept na burrito se skyrovým dipem.
Ingredience:
Ingredience (na 4 porce): | |
4 ks | tortilly |
2 ks | kuřecí prsa |
1 ks | avokádo nakrájené na kostičky |
1/2 ks | červené papriky nakrájené na kostičky |
1 konzerva | černých fazolí |
3 šálky | nakrájeného římského salátu |
1,5 šálku | kukuřice, konzervované nebo vařené |
1 šálek | nakrájených rajčat |
1 šálek | strouhaného cheddaru |
1 vrchovatý šálek | teplé vařené rýže |
1/4 šálku | najemno nakrájené červené cibule |
koření na maso dle chuti | |
olivový olej | |
pepř | |
sůl | |
Na dip: | |
1 kelímek | bohušovického SKYRU natur |
1/3 šálku | čerstvého nasekaného koriandru |
1/4 šálku | salsy, domácí nebo kupované |
1 polévková lžíce | limetkové šťávy |
chilli omáčka | |
koření dle chuti |
Postup:
- Kuřecí prsa orestujte na oleji, osolte, opepřete a nakrájejte na kousky.
- V malé misce smíchejte všechny ingredience na dip dohromady, dochuťte dle své chuti.
- Ve velké míse smíchejte římský salát, avokádo, kuřecí maso, cibulku, černé fazole, rajčata, kukuřici a papriku. Přidejte přichystaný dip a pořádně promíchejte, aby se vše rovnoměrně obalilo. Část dipu můžete ponechat na namáčení burrita.
- Tortilly ohřejte na několik sekund v mikrovlnné troubě. Následně začněte do každé z nich vrstvit asi 1/4 šálku sýra, 1/4 šálku rýže a vrchovatou lžící salátové směsi.
- Tortilly zabalte a servírujte.
zdroj: www.skyrcz.cz