REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Čína po česku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rychlá minutka inspirovaná asijskou kuchyní. Původní recept podle Radima Řičici, účinkujícího v gastronomické show na TV Prima “PROTŘENO”, volně upraveno ReceptyOnLine.cz


Ingredience:
800 gkuřecích prsou
3 ksbarevné masité papriky
1 ksstředně velký celer
1 ksjablko
koření Adžika
kari koření
pepř
olej
sůl
Na rýži:
250 grýže
2,5 lvody
sůl

Postup:
  1. Na nudličky pokrájené maso osolíme, okořeníme pepřem, kari kořením, zakápneme olejem, promícháme, necháme nejlépe přes noc marinovat zaklopené v lednici
  2. Celer oloupeme, nakrájíme na meněší kostičky, kostičky rozdělíme na dvě poloviny, první polovinu hodíme do pánve, kostičky celeru začneme restovat na troše oleje, k orestovanému celeru přihodíme na kousky pokrájené papriky zbavené jadřinců a semínek, zeleninu restujeme doměkka ochutíme ji kořením Adžika a osolíme ji, ke konci restování do směsi ještě přihodíme na kostičky nakrájené jablko
  3. V druhé pánvi osmahneme druhou část kostiček celeru, jakmile celer zezlátne, přidáme marinované kousky masa, zprudka restujeme, necháme maso zatáhnout a změknout
  4. Do pánve se zeleninou zamícháme masovou směs z pánve, promícháme, prohřejeme a nejlépe ihned podáváme s vařenou rýží.

Příprava rýže:

  1. Rýži nejdříve dobře propláchneme v teplé vodě (tím ji zbavíme nečistot, škrobu a nebude po uvaření lepkavá)
  2. Studenou vodu osolíme, přivedeme do varu a přidáme rýži
  3. Zamícháme a na mírném plameni pod pokličkou vaříme doměkka (asi 25 minut, záleží na druhu rýže)
  4. Rýži zcedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat
  5. Pokud rýži podáváme jako přílohu, prohřejeme ji na trošce másla.
Doporučení:

Recept jsme vyzkoušeli, moc nácm chutnalo, jen příště do pánve k masu nasypeme hrst oríšků a bude to úplně dokonalé! :)

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Tradiční české vánoční recepty na sladké pečivo, moučníky a dezerty, TOP výběr těch nejlepších receptů

Výběr známých, ale i méně známých, tradičních českých vánočních receptů na sladké pečivo, moučníky a dezerty z receptářů našich babiček a prababiček. TOP výběr těch nejoblíbenějších receptů z databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz najdete pěkně na jednom místě, stačí kliknout na nadpis nebo fotku v tomto příspěvku! Přejeme vám velkou pohodu strávenou ve vašich provoněných kuchyních při přípravě úžasných voňavých vánočních dobrot třeba právě podle našich vyzkoušených receptů.

číst dále ...

Připravte si se svými dětmi a projektem Naskoč na mléčnou vlnu zajímavé vánoční cukroví

Vánoce jsou za dveřmi a ve většině domácností už pomalu ale jistě voní vánoční cukroví. Období, které děti zbožňují. Projekt „Naskoč na mléčnou vlnu“ vám přináší tipy na cukroví, které můžete spolu se svými dětmi připravit.

číst dále ...

Horké alkoholické (nejen) vánoční nápoje

Výběr 22 nejlepších receptů na horké zimní alkoholické nápoje na jednom místě! Horké zimní nápoje kombinované s něčím ostřejším patří odedávna do receptáře všech šikovných hospodyněk. Dokáží totiž zahřát nejen na těle, ale také na duši. Máme tu pro vás TOP výběr těch nejlepších receptů z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz na horké drinky připravené, nebo jen nastavené, právě kapkou něčeho ostřejšího. Nejen, že zahřejí, ale dokáží také provonět celý dům a vytvořit tak skvělou zimní domácí pohodu.

číst dále ...

Soutěž Svačina roku s Rio Mare vyhrála kuchařka z Havířova

Praha, 5. prosince 2019 – Vítězkou 7. ročníku celostátní gastronomické soutěže Svačina roku s Rio Mare se stala Natálie Svobodová z Hotelové školy a Obchodní akademie Havířov. Za první místo si mladá kuchařka odnesla cenu v hodnotě 7 000 Kč. Ve velkém finále se 4. prosince v gastronomickém studiu Chefparade+ proti sobě postavilo 15 nejlepších mladých kuchařů z celé České republiky, kteří soutěžili o ceny v hodnotě 45 000 Kč. Budoucí kuchaři měli za úkol připravit moderní a zdravou svačinu. Hlavní surovinou pro případu soutěžních receptů byly rybí produkty značky Rio Mare.

číst dále ...

Prosinec provoněný tradičním pečením

Podzim rychle utekl a je tu zima. Jste připraveni na prosinec, pravděpodobně nejoblíbenější měsíc všech dětí? Nechte se inspirovat a připravte svým nejbližším pohádkové dezerty inspirované adventními svátky.

číst dále ...

Originální jogurtové vánoční cukroví

Linecké, vanilkové rohlíčky, vosí hnízda… To je česká vánoční klasika, která nikdy nezklame. Napadlo vás ale, že byste přidali do vánočního cukroví také jogurt? Vyzkoušejte, stojí to za to! Dva rychlé a jednoduché recepty pro vás nachystala česká mlékárna Hollandia ve spolupráci s juniorskou sekcí Asociace kuchařů a cukrářů ČR.

číst dále ...

Veselé a voňavé – dva tipy na horké vánoční nápoje

Provoňte si vánoční svátky tradiční skořicovou a medovou vůní. Připravte si horké drinky s nejprodávanější americkou whiskey Jack Daniel’s a užijte si kouzlo Vánoc i oslavy Silvestra stylově.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy