REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kousky z krůtího masa po indicku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jde o marinované nudličky masa, zprudka opečené na pánvi spolu s dalšími ingrediencemi, pak ještě chvíli podušené, dochucené typickým indickým kořením.


Ingredience:
500 gkrůtích řízků
5 kshřebíčků
2 ksstroužky česneku
1 kscibule
1 lžícecitronové šťávy
1/2 lžičkytlučeného kardamonu
1/2 lžičkyskořice
špetka zázvoru
sekaná petrželka nebo řeřicha
sůl
Na marinádu:
100 gbílého jogurtu
1 lžičkamletého zázvoru
1 lžičkakurkumy
2 ksstroužky česneku

Postup:

1. Krůtí řízky nakrájíme na větší nudličky a naložíme do marinády na 2 hodiny (marinádu si připravíme smícháním všech ingrediencí včetně prolisovaného česneku)
2. Na oleji orestujeme česnek se strouhanou cibulí, přidáme zázvor, hřebíček, kardamon, skořici a naložené kousky masa v marinádě, vše prudce opečeme ze všech stran, pak plamen ztlumíme a přikryté pokličkou ještě chvíli dusíme, až je maso měkké
3. Pokrm dle chuti osolíme, dochutíme citronovou šťávou a vmícháme 1 lžičku petrželky nebo řeřichy, podáváme s pečivem nebo rýží.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy