REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kachní prsa na zázvoru

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kachní prsa marinovaná v marinádě z cibule, strouhaného zázvoru a dalších ingrediencí, plněná jablky, opečená spolu s dalšími jablky doměkka.


Ingredience:
500 gkachních prsou
30 gčerstvého zázvoru
2 ksjablek
1 kscibule
4 lžičkymedu
1 lžičkasójové omáčky
2 lžíceolivového oleje
mletý pepř
olej na opečení
sůl

Postup:

1. Očištěná kachní prsa opláchneme a osušíme, jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na měsíčky
2. Kachní maso po straně nařízneme ostrým nožem a vytvoříme kapsu, kterou naplníme jablky (část nakrájených jablek si ponecháme stranou)
3. Do mísy dáme oloupanou na drobno nakrájenou cibuli, přidáme očištěný, na jemno nastrouhaný zázvor, zakapeme sójovou omáčkou, olivovým olejem a medem, ochutíme solí i pepřem a vše dobře promícháme, vložíme naplněná kachní prsa a necháme alespoň 60 minut odležet
4. Marinované maso opečeme se zbylými jablky na rozehřátém oleji po obou stranách dozlatova, pak rozkrojíme, podle potřeby dochutíme solí a pepřem 5. Maso rozdělíme na talíře, přidáme opečená jablka a podáváme s opečenými bramborami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy