Kachní prsa marinovaná v marinádě z cibule, strouhaného zázvoru a dalších ingrediencí, plněná jablky, opečená spolu s dalšími jablky doměkka.
Ingredience:
500 g | kachních prsou |
30 g | čerstvého zázvoru |
2 ks | jablek |
1 ks | cibule |
4 lžičky | medu |
1 lžička | sójové omáčky |
2 lžíce | olivového oleje |
mletý pepř | |
olej na opečení | |
sůl |
Postup:
1. Očištěná kachní prsa opláchneme a osušíme, jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na měsíčky
2. Kachní maso po straně nařízneme ostrým nožem a vytvoříme kapsu, kterou naplníme jablky (část nakrájených jablek si ponecháme stranou)
3. Do mísy dáme oloupanou na drobno nakrájenou cibuli, přidáme očištěný, na jemno nastrouhaný zázvor, zakapeme sójovou omáčkou, olivovým olejem a medem, ochutíme solí i pepřem a vše dobře promícháme, vložíme naplněná kachní prsa a necháme alespoň 60 minut odležet
4. Marinované maso opečeme se zbylými jablky na rozehřátém oleji po obou stranách dozlatova, pak rozkrojíme, podle potřeby dochutíme solí a pepřem 5. Maso rozdělíme na talíře, přidáme opečená jablka a podáváme s opečenými bramborami.