Guláš tak trochu jinak. Orestované kuřecí kousky zapečené se sýrem. (Vybráno z receptů našich čtenářů.)
Ingredience:
400 g | kuřecího masa |
150 g | strouhaného sýra |
100 g | cibule |
100 g | sterilované kapie |
200 g | sterilovaného hrášku |
40 g | másla |
6 lžic | kečupu |
4 ks | vajec |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Kuřecí maso nakrájíme na hranolky
2. Maso orestujeme na másle
3. Osolíme, opepříme, přidáme kapii nakrájenou na nudličky, okapaný hrášek a dusíme cca minutu
4. Pak přidáme kečup, po prohřátí vmícháme drobně pokrájenou cibuli a dusíme opět minutu
5. Guláš rozdělíme do malých gratinovacích (zapékacích) misek, posypeme je strouhaným sýrem, přelijeme vejci rozšlehanými se solí a gratinujeme (zapékáme) pod grilem nebo v troubě, až se nám sýr rozpustí a vajíčko ztuhne.
– Jako přílohu podáváme dušenou rýži a ledový salát.