Orestované marinované kousky kuřete, servírované smíchané s podušenou zeleninou.
Ingredience:
500 g | kuřecích řízků |
200 g | zelených fazolek |
200 g | celeru |
100 g | jidášova ucha |
1 ks | červené masité papriky |
1 ks | pórku |
sojová omáčka | |
solamyl (škrob) | |
česnek | |
vejce | |
pepř | |
olej | |
sůl |
Postup:
1. Kuřecí řízky nakrájíme na nudličky a naložíme do směsi, kterou připravíme z vejce, solamylu (škrobová moučka), česneku, zázvoru a sojové omáčky, necháme marinovat 12 hodin
2. Druhý den na oleji podusíme do měkka nakrájenou papriku, fazolky, jidášovo ucho, celer a pórek
3. Na druhé pánvi zprudka orestujeme kuřecí maso, opečené maso přidáme k zelenině, dochutíme solí, pepřem, sojovou omáčkou a prohřejeme 4. Podáváme s rýží nebo hranolky.
Jidášovo ucho lze nahradit čínskou černou houbou, která se prodává sušená pomalu ve všech obchodních řetězcích. Před přípravou ji namočíme na několik hodin do vody, potom pokrájíme na nudličky a dusíme.
Poznámka:Autor receptu: Dalibor Marounek