REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Čínská směs z kuřecího masa

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Orestované marinované kousky kuřete, servírované smíchané s podušenou zeleninou.


Ingredience:
500 gkuřecích řízků
200 gzelených fazolek
200 gceleru
100 gjidášova ucha
1 ksčervené masité papriky
1 kspórku
sojová omáčka
solamyl (škrob)
česnek
vejce
pepř
olej
sůl

Postup:

1. Kuřecí řízky nakrájíme na nudličky a naložíme do směsi, kterou připravíme z vejce, solamylu (škrobová moučka), česneku, zázvoru a sojové omáčky, necháme marinovat 12 hodin
2. Druhý den na oleji podusíme do měkka nakrájenou papriku, fazolky, jidášovo ucho, celer a pórek
3. Na druhé pánvi zprudka orestujeme kuřecí maso, opečené maso přidáme k zelenině, dochutíme solí, pepřem, sojovou omáčkou a prohřejeme 4. Podáváme s rýží nebo hranolky.

Doporučení:

Jidášovo ucho lze nahradit čínskou černou houbou, která se prodává sušená pomalu ve všech obchodních řetězcích. Před přípravou ji namočíme na několik hodin do vody, potom pokrájíme na nudličky a dusíme.

Poznámka:

Autor receptu: Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy