REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

hlavní jídlo

Bifteky podle Lindströma

Tento recept má kořeny ve Švédsku.

Dušený špenát II.

Recept ze Švédska.

Grilovaní uzenáči

Recept ze Švédska.

Halibut se slaninou a zeleninou

Recept původem z Norska na pečeného Halibuta se zeleninou, anglickou slaninou a žampióny.

Jehněčí frikasé

Recept původem ze Švédska na vařené jehněčí maso.

Jehněčí plec se zelím

Recept z Norska na dušené jehněčí maso.

Jemné jehněčí ragú

Kousky jehněčí plece podušené se zeleninou. (Švédsko)

Kořeněné hovězí maso

Tatarák ze severu, umletá svíčková podávaná za studene se žloutkem, řepou a kapari. (Švédsko)

Köttbullar se smetanovou omáčkou

Švédská specialita, masové kuličky upečené v troubě, servírované přelité smetanovou omáčkou spolu s ovocným dipem.

Masové placičky se slaninou a sýrem

Recept ze Švédska. Upečené placičky zapečené s anglickou slaninou a sýrem.

Mleté telecí placičky

Recept ze Švédska na placky z telecího a vepřového masa.

Námořnické maso

Orestované a pak upečené plátky hovězí kýty. (Švédsko)

Opečený brzlík se žampióny a slaninou

Uvařený brzlík, opečený ve strouhance na oleji. (Švédsko)

Pečená husa na švédský způsob

Recept na pečenou husu, jak ji připravují ve Švédsku.

Plněná vepřová panenská

Recept z Dánska na vepřovou panenku plněnou švestkami. Jako součást pokrmu podáváme smetanovou omáčkou servírovanou v omáčníku.

Rybí kastrolek s rýží

Pokrm z Norska.

Rybí knedlíčky

Knedlíčky z rybího filé uvařené ve vývaru a zalité omáčkou. (Švédsko)

Rybí krokety II.

Fishkroketter, jak zní původní název tohoto receptu není nic jiného než, pomleté rybí maso spolu s brambory a bůčkem, promíchané s vaječnými žloutky a kořením, obalené v bílcích a ve strouhance, nakonec usmažené dozlatova ve tvaru malých válečků.

Slanečci v hořčicové omáčce

Recept ze Švédska na důkladně odleželé slanečky.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy