hlavní jídlo
Bifteky podle Lindströma
Tento recept má kořeny ve Švédsku.
Dušený špenát II.
Recept ze Švédska.
Grilovaní uzenáči
Recept ze Švédska.
Halibut se slaninou a zeleninou
Recept původem z Norska na pečeného Halibuta se zeleninou, anglickou slaninou a žampióny.
Jehněčí frikasé
Recept původem ze Švédska na vařené jehněčí maso.
Jehněčí plec s koprovou omáčkou
(Švédsko)
Jehněčí plec se zelím
Recept z Norska na dušené jehněčí maso.
Jemné jehněčí ragú
Kousky jehněčí plece podušené se zeleninou. (Švédsko)
Kořeněné hovězí maso
Tatarák ze severu, umletá svíčková podávaná za studene se žloutkem, řepou a kapari. (Švédsko)
Köttbullar se smetanovou omáčkou
Švédská specialita, masové kuličky upečené v troubě, servírované přelité smetanovou omáčkou spolu s ovocným dipem.
Masové placičky se slaninou a sýrem
Recept ze Švédska. Upečené placičky zapečené s anglickou slaninou a sýrem.
Mleté telecí placičky
Recept ze Švédska na placky z telecího a vepřového masa.
Námořnické maso
Orestované a pak upečené plátky hovězí kýty. (Švédsko)
Opečený brzlík se žampióny a slaninou
Uvařený brzlík, opečený ve strouhance na oleji. (Švédsko)
Pečená husa na švédský způsob
Recept na pečenou husu, jak ji připravují ve Švédsku.
Plněná vepřová panenská
Recept z Dánska na vepřovou panenku plněnou švestkami. Jako součást pokrmu podáváme smetanovou omáčkou servírovanou v omáčníku.
Rybí kastrolek s rýží
Pokrm z Norska.
Rybí knedlíčky
Knedlíčky z rybího filé uvařené ve vývaru a zalité omáčkou. (Švédsko)
Rybí krokety II.
Fishkroketter, jak zní původní název tohoto receptu není nic jiného než, pomleté rybí maso spolu s brambory a bůčkem, promíchané s vaječnými žloutky a kořením, obalené v bílcích a ve strouhance, nakonec usmažené dozlatova ve tvaru malých válečků.
Slanečci v hořčicové omáčce
Recept ze Švédska na důkladně odleželé slanečky.
- 1
- 2
- Následující
reklama