REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rybí knedlíčky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Knedlíčky z rybího filé uvařené ve vývaru a zalité omáčkou. (Švédsko)


Ingredience:
500 grybího filé
50 gmásla
30 ghladké mouky
30 ghladké mouky na jíšku
30 gmásla na jíšku
6 dlrybího vývaru
2 ksvajec
3 lžícesmetany
3 lžíceušlehané smetany
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Rybí filé namočíme na čtvrt hodiny do půl litru studené vody
2. Potom je vyjmeme, osušíme, jemně uškrábeme, prolisujeme současně s máslem, osolíme, opepříme a postupně přidáme žloutky rozšlehané s hladkou moukou a smetanou
3. Nakonec vmícháme šlehačku a tuhý sníh vyšlehaný z bílků nejlépe ručním mixérem nebo metličkou
4. Ze směsi lžičkou odebereme jednotlivé porce a vytvoříme malé knedlíčky, které zavaříme ve vařícím vývaru
5. Jakmile nám začnou plavat, vyndáme je např. sítkem a uchováme v teple
6. Vývar zahustíme máslovou jíškou, rozšleháme, dobře provaříme, dochutíme pepřem a solí 7. Nakonec přidáme knedlíčky zpět do zahuštěného vývaru a prohřejeme je.

Doporučení:

– Příloha: Vařené brambory.

Poznámka:

– Příprava jíšky viz.: Jíška .

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy