Fishkroketter, jak zní původní název tohoto receptu není nic jiného než, pomleté rybí maso spolu s brambory a bůčkem, promíchané s vaječnými žloutky a kořením, obalené v bílcích a ve strouhance, nakonec usmažené dozlatova ve tvaru malých válečků.
Ingredience:
300 g | masa z mořských ryb |
100 g | vepřového bůčku |
100 g | dopředu uvařených brambor |
2 ks | vejce |
strouhanka | |
pepř | |
olej | |
sůl |
Postup:
1. Rybí maso, bůček a brambory pomeleme na masovém strojku
2. Do směsi pak přidáme žloutky, sůl, pepř a vše dobře propracujeme
3. Vytvoříme malé válečky, ty namočíme v rozšlehaných bílcích a obalíme ve strouhance
4. Rybí krokety smažíme ve větším množství rozpáleného oleje dozlatova.
Takto připravené krokety se podávají například spolu s omáčkou z krabů, nebo houbovou, hořčicovou, či citronovou remuládou. Jako obměna se brambory nahrazují šálkem vařené rýže a tvoří se malé knedlíčky které se také smaží, tyto knedlíčky se nazývají fisk bullar a také se podávají s různými omáčkami.