REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rybí krokety II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fishkroketter, jak zní původní název tohoto receptu není nic jiného než, pomleté rybí maso spolu s brambory a bůčkem, promíchané s vaječnými žloutky a kořením, obalené v bílcích a ve strouhance, nakonec usmažené dozlatova ve tvaru malých válečků.


Ingredience:
300 gmasa z mořských ryb
100 gvepřového bůčku
100 gdopředu uvařených brambor
2 ksvejce
strouhanka
pepř
olej
sůl

Postup:

1. Rybí maso, bůček a brambory pomeleme na masovém strojku
2. Do směsi pak přidáme žloutky, sůl, pepř a vše dobře propracujeme
3. Vytvoříme malé válečky, ty namočíme v rozšlehaných bílcích a obalíme ve strouhance
4. Rybí krokety smažíme ve větším množství rozpáleného oleje dozlatova.

Doporučení:

Takto připravené krokety se podávají například spolu s omáčkou z krabů, nebo houbovou, hořčicovou, či citronovou remuládou. Jako obměna se brambory nahrazují šálkem vařené rýže a tvoří se malé knedlíčky které se také smaží, tyto knedlíčky se nazývají fisk bullar a také se podávají s různými omáčkami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy