REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Köttbullar se smetanovou omáčkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Švédská specialita, masové kuličky upečené v troubě, servírované přelité smetanovou omáčkou spolu s ovocným dipem.


Ingredience:
Na masové kuličky:
400 gmletého vepřového masa
200 gmletého telecího masa
4 lžícestrouhanky
1 kshousky + voda
1 ksvejce
1 ksmalé cibule
mletý pepř
sůl
Na omáčku:
400 mlmasového vývaru
200 mlsmetany
1 lžíceinstantní jíšky
Na brusinkový dip:
300 gbrusinkové marmelády
100 mlbrusinkové šťávy (pomerančové)
trochu citronové šťávy

Postup:

1. Mleté vepřové maso smícháme s mletým telecím masem, přidáme vymačkanou ve vlažné vodě namočenou housku, oloupanou na drobno nakrájenou cibuli, rozklepnuté vejce, strouhanku, dostatečně okořeníme solí i pepřem a vše dobře promícháme
2. Pak z masové hmoty vytvarujeme malé kuličky, které rozložíme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C (horkovzdušné 180 °C) asi 15 minut
3. Na smetanovou omáčku mezitím vlijeme do hrnce masový vývar, který necháme do poloviny vyvařit, přilijeme smetanu, vmícháme jíšku a necháme přejít varem
4. Na brusinkový dip smícháme brusinkovou marmeládu s brusinkovou šťávou a ochutíme trochou citronové šťávy
5. Köttbullar podáváme se smetanovou omáčkou a brusinkovým dipem a jako příloha se hodí vařené brambory, bramborová kaše nebo hranolky pečené v troubě.

Doporučení:

Omáčku můžeme obohatit o plátky žampionů nebo jiných tvrdých hub, které zprudka orestujeme na troše másla, osolíme a nakonec zamícháme do omáčky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Cukrářské trendy 2019 (podle Josefa Maršálka, pekařského a cukrářského mistra)

Vrstvení, Pastel de Nata, Metalická cukrařina…. to je výčet jen několika nových trendů patřících mezi nejoblíbenější cukrářské praktiky současnosti. V tomto článku najdete výčet těch nejoblíbenějších, jak je sepsal Josef Maršálek, pekařský a cukrářský mistr.

číst dále ...

Zelený svátek v irském duchu. Udělejte si zelenou domácí párty sami

Ačkoliv si dnes Den svatého Patrika spojíme spíše s rozjařeným veselím a setkáváním se s přáteli v místních hospůdkách, tak ne vždycky se nesl tento březnový svátek v podobně světském duchu. K oblíbenému každoročnímu popíjení se váže mnohaletá křesťanská tradice, která se během desetiletí přetavila v příjemnou společenskou událost, díky níž si můžeme originální pravou irskou párty udělat klidně u sebe doma.

číst dále ...

Mléčné jídelny PRAMEN – reklama z dob socialismu

Zavzpomínejte si na doby minulé díky tomuto krátkému videu, reklamě na provozovny PRAMEN. Kdo by si dal tehdejší jahodový nebo čokoládový koktejl? A co dortíčky a zmrzlinové poháry?

číst dále ...

Pohled pod pokličku francouzské kuchyně

Francouzská kuchyně je proslavená po celém světě a nejedno francouzské jídlo je ikonou pro každého začínajícího i profesionálního kuchaře, pekaře či cukráře. Pojďme se podívat, kde se věhlas francouzské kuchyni vzal a jak se národní chutě vyvíjely.

číst dále ...

Britské prémiové potraviny od Icelandu k dostání na Košík.cz

Taky se vám občas nechce nic vařit nebo nakupovat a rádi sáhnete do mrazáku pro zásoby? I mražené potraviny můžou být lahůdkou, což dokazuje Iceland, který nabízí prémiové britské potraviny. Ty si nyní exkluzivně můžete objednat na Košík.cz.

číst dále ...

Nejlepší velikonoční recepty. Výběr 20 nejvyhledávanějších velikonočních receptů z webu ReceptyOnLine.cz

Velikonoce máme pomalu za dveřmi a tak je třeba vytáhnout z virtuálního šuplíku ty nejlepší a hlavně osvědčené velikonoční recepty například na beránka, slanou bábovku, jidáše, velikonoční sekanou, nádivku ….

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy