REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kořeněné hovězí maso

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tatarák ze severu, umletá svíčková podávaná za studene se žloutkem, řepou a kapari. (Švédsko)


Ingredience:
500 glibového masa
(svíčková nebo nízký roštěnec)
4 ksžloutků
2 kscibule
1 ksmalého vařeného bramboru
2 lžícekaparů
sterilovaná červená řepa
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Dobře odblaněné maso umeleme dvakrát na masovém mlýnku, dobře promícháme se solí, mletým pepřem a utvoříme čtyři nízké placičky
2. Do středu každé placičky položíme silný kroužek cibule a do něho syrový žloutek
3. Maso obložíme červenou řepou pokrájenou na kostičky, jemně usekanými kapary, nadrobno nakrájenou cibulí a bramborem, pokrájeným na malé kostičky
4. Při podávání všechny suroviny dobře promícháme a našleháme vidličkou, při převracení směsi si pomáháme také lžící v levé ruce
5. Ihned podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy