Tatarák ze severu, umletá svíčková podávaná za studene se žloutkem, řepou a kapari. (Švédsko)
Ingredience:
500 g | libového masa |
(svíčková nebo nízký roštěnec) | |
4 ks | žloutků |
2 ks | cibule |
1 ks | malého vařeného bramboru |
2 lžíce | kaparů |
sterilovaná červená řepa | |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Dobře odblaněné maso umeleme dvakrát na masovém mlýnku, dobře promícháme se solí, mletým pepřem a utvoříme čtyři nízké placičky
2. Do středu každé placičky položíme silný kroužek cibule a do něho syrový žloutek
3. Maso obložíme červenou řepou pokrájenou na kostičky, jemně usekanými kapary, nadrobno nakrájenou cibulí a bramborem, pokrájeným na malé kostičky
4. Při podávání všechny suroviny dobře promícháme a našleháme vidličkou, při převracení směsi si pomáháme také lžící v levé ruce
5. Ihned podáváme.