REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jemné jehněčí ragú

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kousky jehněčí plece podušené se zeleninou. (Švédsko)


Ingredience:
600 gjehněčí plece bez kosti
700 gbrambor
300 gmalých cibulek
200 gmrkve
200 grajčat
100 ghrášku
30 gtuku
2 ksbobkové listy
2 ksstroužky česneku
1 kskousek celeru
2 lžícehladké mouky
mletý pepř
petrželka
vývar
sůl

Postup:

1. Jehněčí maso pokrájíme na stejně velké kostky, obalíme v hladké mouce, osolíme, opepříme a dáme na rozehřátý tuk
2. Lehce je po všech stranách opečeme, zalijeme vařícím vývarem, přidáme rozetřený česnek, spařená, oloupaná, na menší kousky nakrájená rajčata, nakrájený celer, bobkový list a dusíme pod pokličkou asi půl hodiny
3. Pak přidáme na plátky nakrájenou mrkev, oloupanou cibuli, hrášek a brambory nakrájené na plátky
4. Vše dusíme, až maso i zelenina změknou.

Doporučení:

Podáváme s bramborem nebo čerstvým chlebem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy