Uvařený brzlík, opečený ve strouhance na oleji. (Švédsko)
Ingredience:
600 g | brzlíku |
200 g | žampiónů |
20 g | másla |
4 ks | plátky slaniny |
4 ks | rajčat |
3 lžíce | strouhanky |
1 lžíce | citrónové šťávy |
mletý pepř | |
tuk na opečení | |
sůl |
Postup:
1. Brzlík namočíme na chvíli do studené vody, potom ho vložíme do vařící osolené vody s přísadou citrónové šťávy a uvaříme doměkka
2. Vyndáme ho, trochu vychladíme a pak ho vložíme zpět do vody s citrónovou šťávou
3. Žampióny nakrájíme na půlky, osolíme, opepříme a podusíme na másle doměkka
4. Plátky slaniny opečeme pod grilem nebo na pánvičce
5. Brzlík nakrájíme na plátky, obalíme ve strouhance a opečeme po obou stranách na rozpáleném tuku
6. Při podávání je obložíme žampióny, slaninou, půlkami rajčat opečenými pod grilem.
Příloha: Toasty s máslem a zeleninový salát.