REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Opečený brzlík se žampióny a slaninou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Uvařený brzlík, opečený ve strouhance na oleji. (Švédsko)


Ingredience:
600 gbrzlíku
200 gžampiónů
20 gmásla
4 ksplátky slaniny
4 ksrajčat
3 lžícestrouhanky
1 lžícecitrónové šťávy
mletý pepř
tuk na opečení
sůl

Postup:

1. Brzlík namočíme na chvíli do studené vody, potom ho vložíme do vařící osolené vody s přísadou citrónové šťávy a uvaříme doměkka
2. Vyndáme ho, trochu vychladíme a pak ho vložíme zpět do vody s citrónovou šťávou
3. Žampióny nakrájíme na půlky, osolíme, opepříme a podusíme na másle doměkka
4. Plátky slaniny opečeme pod grilem nebo na pánvičce
5. Brzlík nakrájíme na plátky, obalíme ve strouhance a opečeme po obou stranách na rozpáleném tuku
6. Při podávání je obložíme žampióny, slaninou, půlkami rajčat opečenými pod grilem.

Doporučení:

Příloha: Toasty s máslem a zeleninový salát.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy