REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Námořnické maso

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Orestované a pak upečené plátky hovězí kýty. (Švédsko)


Ingredience:
4 ksplátky z hovězí kýty
4 ksvelkých cibulí
1 kgbobkové listy
40 gmásla
1 dlšery
3 dlvývaru
2 lžíceoleje
mletý pepř
petrželka
sůl

Postup:

1. Hovězí plátky po okrajích nařízneme, naklepeme, osolíme, opepříme, dáme na polovinu rozehřátého másla, olej a krátce z obou stran orestujeme
2. Plátky vyjmeme, na tuku zpěníme cibuli nakrájenou na tenká půlkolečka
3. Plátky masa, cibuli a brambory nakrájené na tenké plátky urovnáme ve vrstvách do ohnivzdorné misky vymazané máslem – horní vrstva je z brambor
4. Každou vrstvu osolíme, opepříme, přidáme bobkový list, zalijeme vínem, horkým vývarem, přiklopíme těsně přiléhající pokličkou a pečeme asi 1 1/
4 hodiny ve středně vyhřáté troubě
5. Dopečeme bez pokličky, aby se všechna tekutina odpařila
6. Hotový pokrm posypeme na jemno nasekanou petrželkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy