REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jehněčí plec s koprovou omáčkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

(Švédsko)


Ingredience:
600 gjehněčí plece bez kostí
30 ghladké mouky
30 gmásla
3 kszrnka pepře
1 ksžloutku
kopr
ocet
cukr
sůl

Postup:

1. Opláchnuté jehněčí maso zalijeme vařící vodou tak, aby bylo právě potopeno, osolíme je, přidáme pepř, několik snítek kopru a uvaříme je doměkka
2. Z másla a hladké mouky uděláme světlou jíšku, zalijeme ji postupně za stálého míchání vlažným vývarem z plece, rozšleháme a povaříme v hladkou omáčku
3. Ochutíme na jemno nasekaným koprem, octem, cukrem, osolíme a přivedeme k varu
4. Ve dvou lžících vlažného vývaru rozkvedláme žloutek, vmícháme do omáčky, kterou ihned sundáme z plotýnky a nalijeme ji na porce masa na talířích.

Doporučení:

– Příloha: Vařené brambory.

Poznámka:

– Příprava jíšky viz.: Jíška .

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy