REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bifteky podle Lindströma

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tento recept má kořeny ve Švédsku.


Ingredience:
600 gjemně umletého hovězího masa
250 gbrambor
100 gsterilované červené řepy
1 dlsmetany
2 ksžloutků
1 kscibule
2 lžícekaparů
mletá sladká paprika
mletý pepř
petrželka
oleje
sůl

Postup:

1. Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a vidličkou dobře rozmačkáme
2. Promícháme je s mletým masem, žloutky, smetanou, kořením a solí
3. Potom vmícháme na kostičky nakrájenou červenou řepu (bez nálevu), nadrobno nakrájenou cibuli, nasekané kapary
4. Vytvarujeme tenké placičky, které opečeme po obou stranách na rozpáleném oleji dozlatova.

Doporučení:

– Příloha: Vařené nebo pečené brambory, posypané petrželkou a zeleninový salát.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy