smažené, opečené
Beleše
Placky z Hané podobné lívancům. Pekly se na sucho na plotně ale i na sádle v pánvi. Beleše na sladko se potíraly povidly, slaná varianta se třeba přikusovala k polévce. Existuje mnoho variant tohoto lidového pokrmu.
Bramboráčky s uzeným masem
V lívanečníku opečené bramborákové těsto s vložkou kostiček uzeného masa.
Bramborák se škvarky
Osmažené bramborové placky se škvarky.
Bramborák z pánve
Jednotlivé naběračky bramborové směsi opečená na oleji.
Bramboráky z tvrdého chleba
Jestli vám zůstane ztvrdne chléb, nemusíte jej vyhazovat, můžete ho využít na topinky, nebo vyzkoušejte chlebový bramborák podle tohoto receptu.
Bramborové lokše II.
Bramborové placky opečené nasucho, servírované omaštěné, potřené povidly, posypané mákem a cukrem.
Bramborové lokše na slano i na sladko
Lokše neboli bramborové placky jsou staročeskou pochoutkou, kterou si vychutnáte jen tak, jako přílohu nebo s náplní. Nejčastěji se podávají nasladko s povidly a mákem nebo naslano s kachnou. Čím je naplníte, je ale jen na vás.
Bramborové placky se salámem
Z uvařených a nastrouhaných brambor, kostiček měkkého salámu, hladké mouky a soli připravené placky, usmažené na oleji nebo na sádle dozlatova a dochřupava.
Carapanda
Starý jednoduchý a chutný recept na úpravu brambor z Vysočiny. Pokrm připomíná švýcarské sedlácké placky rösti, které se dělají jak ze syrových tak vařených brambor s přídavkem vejce a škrobové moučky.
Cmunda
Tradiční český bramborák z brambor, mouky, mléka, vejce a koření, usmažený z obou stran dozlatova.
Čapáty
Placky, které se připravovaly o adventu a byly oblíbené zvláště u dětí.
Chlebánky
Chlebánky, nebo také chlebové kramfleky je recept našich prababiček na využití tvrdého chleba, který byl ochucený podobně jako bramborák.
Chlebová omeleta
Opravdu netypická omeleta z krajíce rozlámaného chleba, vajíček, salámu a slaniny.
Jistebnická omeleta
Vaječné omelety plněné mletým uzeným masem smíchaným s jogurtem.
Kaplická cmunda
Bramborák plněný zelím a uzeným masem.
Kaplická cmunda II.
Bramborové placky plněné zelím a uzeným masem, ozdobené petrželkou.
Kapustové placičky
Nastrouhané brambory promíchané s povařenou kapustou, kostičkami uzeného masa, vejce, strouhanky a koření, opečené na sádle dozlatova, servírované nejlépe s čalamádou.
Kaše kobližná, jinak řezaná
Z těsta nakrájené nudle, smažené, podávané zalité svařenou smetanou a posypané skořicí smíchanou s cukrem.
Kaše z kopřiv
Recept z dávné minulosti na omeletu připravenou z nasekaných a orestovaných kopřiv a vajíček.
Kopřivové bramboráky
Bramborové placky nastavené mladými kopřivami, dochucené česnekem, majoránkou a pepřem.
- 1
- 2
- 3
- Následující
reklama