REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bramborák z pánve

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jednotlivé naběračky bramborové směsi opečená na oleji.


Ingredience:
1 kgbrambor
2 ksstroužky česneku
1 ksvejce
5 lžichladké mouky
1 dclhorkého mléka
majoránka
pepř
sůl
olej na smažení

Postup:

1. Brambory oloupeme a nastrouháme na křenovém struhadle, necháme je chvíli stát, pak přebytečnou vodu slijeme
2. Nastrouhané brambory zalijeme sběračkou horkého mléka, přidáme vejce, mouku, sůl, utřený česnek a majoránku
3. Vše důkladně zamícháme, těsto pak klademe na pánev s rozpáleným olejem, rozprostřeme po celé ploše a opékáme z obou stran do červena
4. Hotové bramboráky nejlépe ihned podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy