REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kaplická cmunda II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Bramborové placky plněné zelím a uzeným masem, ozdobené petrželkou.


Ingredience:
700 gbrambor
500 gkysaného zelí
500 gvařeného uzeného masa
100 mlmléka
1 lžícesušené majoránky
3 ksstroužků česneku
1 kscibule
1 ksvejce
cukr krupice dle chuti
mletý pepř
sádlo (olej)
petrželka na ozdobení
polohrubá mouka dle potřeby
sůl
voda

Postup:

1. Oloupané brambory nastrouháme na jemno, vymačkáme z nich přebytečnou tekutinu, necháme ji chvíli stát a pak opatrně slijeme
2. Škrob usazený na dně přidáme spolu s rozklepnutým vejcem a mlékem k nastrouhaným bramborám, ochutíme solí, majoránkou, mletým pepřem, oloupanými prolisovanými stroužky česneku, promícháme a podle potřeby zahustíme polohrubou moukou
3. Oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli zpěníme na rozehřátém sádle, přidáme překrájené zelí, podlijeme trochou vody, osolíme, podusíme doměkka a podle chuti osladíme
4. Z bramborového těsta upečeme na rozehřátém tuku placky, naplníme je zelím i plátky ohřátého uzeného masa, přehneme je, ozdobíme petrželkou a podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy