Bramborové placky plněné zelím a uzeným masem, ozdobené petrželkou.
Ingredience:
700 g | brambor |
500 g | kysaného zelí |
500 g | vařeného uzeného masa |
100 ml | mléka |
1 lžíce | sušené majoránky |
3 ks | stroužků česneku |
1 ks | cibule |
1 ks | vejce |
cukr krupice dle chuti | |
mletý pepř | |
sádlo (olej) | |
petrželka na ozdobení | |
polohrubá mouka dle potřeby | |
sůl | |
voda |
Postup:
1. Oloupané brambory nastrouháme na jemno, vymačkáme z nich přebytečnou tekutinu, necháme ji chvíli stát a pak opatrně slijeme
2. Škrob usazený na dně přidáme spolu s rozklepnutým vejcem a mlékem k nastrouhaným bramborám, ochutíme solí, majoránkou, mletým pepřem, oloupanými prolisovanými stroužky česneku, promícháme a podle potřeby zahustíme polohrubou moukou
3. Oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli zpěníme na rozehřátém sádle, přidáme překrájené zelí, podlijeme trochou vody, osolíme, podusíme doměkka a podle chuti osladíme
4. Z bramborového těsta upečeme na rozehřátém tuku placky, naplníme je zelím i plátky ohřátého uzeného masa, přehneme je, ozdobíme petrželkou a podáváme.