REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kaplická cmunda

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Bramborák plněný zelím a uzeným masem.


Ingredience:
1,25 kgbrambor
400 gdochuceného kyselého zelí
400 guzeného bůčku
150 ghladké mou
120 gsádla
1 dlmléka
majoránka
mletý pepř
česnek
vejce
sůl

Postup:

1. Uzený bůček uvaříme do měkka a nakrájíme na menší plátky
2. Oškrabané syrové brambory jemně nastrouháme a necháme chvíli ustát, až voda vystoupí na povrch, vodu scedíme
3. Do brambor přidáme prosetou mouku, vejce, sůl, mléko, česnek utřený se solí, mletý pepř, majoránku a vše dobře promícháme
4. Z těsta pečeme bramborák a každý bramborák plníme zelím a na zelí dáme plátek vařeného uzeného bůčku, přehneme v půli jako omeletu a dáváme dva kusy na jednu porci.

Doporučení:

Bramborák můžeme plnit také opečenou uzeninou a sterilovaným zelím.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy