REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jistebnická omeleta

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vaječné omelety plněné mletým uzeným masem smíchaným s jogurtem.


Ingredience:
6 ksvajec
50 ghrubé mouky
6 lžicmladých kopřivových lístků
6 lžicmléka
1 lžícesádla
na špičku nože prášku do pečiva
olej na smažení
mletý pepř
sůl
Na nádivku:
250 gumletého vařeného uzeného masa
1 kelímekjogurtu

Postup:

1. Vyprané a pokrájené kopřivové lístečky podusíme na másle
2. Ušleháme tuhý sníh ze šesti bílků, přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva, sůl, mletý pepř, žloutky rozkvedlané v mléce a nakonec podušené kopřivové lístky
3. Z těsta smažíme na oleji omelety
4. Hotové omelety plníme mletým uzeným masem promíchaným s jogurtem a překládáme na polovinu.

Doporučení:

Omeletu podáváme s vařenými brambory maštěnými máslem a zdobíme lístkem hlávkového salátu nebo kouskem ředkvičky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy