REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bramborové lokše II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Bramborové placky opečené nasucho, servírované omaštěné, potřené povidly, posypané mákem a cukrem.


Ingredience:
1 kgve slupce uvařených brambor
300 ghladké mouky
100 gmletého máku na posypání
100 gmoučkového cukru na posypání
1 ksvejce
povidla na potření
husí sádlo na omaštění (máslo)
špetka soli

Postup:

1. Uvařené brambory ve slupce oloupeme a nastrouháme nebo prolisujeme
2. Přidáme hladkou mouku, špetku soli a vejce, vypracujeme těsto, které rozdělíme na kousky
3. Každý kousek rozválíme na tenkou placku a opečeme z obou stran nasucho na teflonové pánvi nebo na plotně
4. Horké lokše ihned omastíme horkým husím sádlem nebo máslem, potřeme povidly, posypeme mletým mákem a cukrem, přehneme a ihned podáváme.

Doporučení:

Lze je podávat i naslano, s přidáním škvarků nebo kysaného zelí. Někde je také zvykem podávat nenaplněné loše k pečené huse.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy