Jestli vám zůstane ztvrdne chléb, nemusíte jej vyhazovat, můžete ho využít na topinky, nebo vyzkoušejte chlebový bramborák podle tohoto receptu.
Ingredience:
500 g | tvrdého chleba |
100 g | uzeniny |
2-4 ks | stroužky česneku |
1 ks | cibule |
1 ks | vejce |
hladká mouka | |
majoránka | |
mléko | |
sádlo | |
sůl |
Postup:
1. Tvrdý chléb nakrájíme na klasické krajíce, odkrojíme z nich kůrky, zbytek nalámeme do mísy, zalijeme mlékem a necháme změknout
2. Namočený chléb vymačkáme, přidáme vejce a ostatní suroviny jako u klasického bramboráku, také posekanou cibuli a nadrobno pokrájenou uzeninu, promícháme, osolíme
3. Vzniklou hmotu naběračkou vlijeme na rozpálený tuk, placky z obou stran smažíme dozlatova 4. Podáváme s čajem a zeleninovým salátem.