Z uvařených a nastrouhaných brambor, kostiček měkkého salámu, hladké mouky a soli připravené placky, usmažené na oleji nebo na sádle dozlatova a dochřupava.
Ingredience:
400 g | dopředu uvařených a vychladlých brambor |
150 g | měkkého salámu (točený, kabanos ...) |
150 g | hladké mouky |
olej nebo sádlo | |
sůl |
Postup:
1. Dopředu uvařené, oloupané, vychladlé brambory nastrouháme
2. Bramborovou hmotu osolíme a s moukou propracujeme na těsto
3. Do těsta zamícháme na kostičky nakrájený salám, rozdělíme na díly, z kterých vyválíme menší placky
4. Smažíme v rozpáleném oleji nebo sádle, po obou stranách dozlatova a dochřupava.
Bramborové placky podáváme samostatné, s čajem, nebo je servírujeme s dušeným špenátem.