Bramborové placky nastavené mladými kopřivami, dochucené česnekem, majoránkou a pepřem.
Ingredience:
350 g | oloupaných brambor |
150 g | mladých kopřiv |
80 g | hladké mouky |
4 dcl | mléka |
3 ks | stroužky česneku |
1 ks | vejce |
majoránka | |
mletý pepř | |
sádlo | |
sůl |
Postup:
1. Spařené listy kopřiv necháme okapat, pak je nasekáme nadrobno
2. Oloupané brambory nastrouháme na jemno, mírně z nich vymačkáme vodu, tu slijeme, dužinu smícháme s kopřivami, prosátou moukou, mlékem a vejcem, směs dochutíme prolisovaným česnekem, rozemnutou majoránkou, pepřem a solí
3. Těsto dobře promícháme, na rozpáleném sádle usmažíme jednotlivé bramboráky, které nejlépe ihned, ještě horké, podáváme.
Více o kopřivě se dozvíte zde: Kopřiva pálí, ale také lečí a skvěle chutná.