REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kopřivové bramboráky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Bramborové placky nastavené mladými kopřivami, dochucené česnekem, majoránkou a pepřem.


Ingredience:
350 goloupaných brambor
150 gmladých kopřiv
80 ghladké mouky
4 dclmléka
3 ksstroužky česneku
1 ksvejce
majoránka
mletý pepř
sádlo
sůl

Postup:

1. Spařené listy kopřiv necháme okapat, pak je nasekáme nadrobno
2. Oloupané brambory nastrouháme na jemno, mírně z nich vymačkáme vodu, tu slijeme, dužinu smícháme s kopřivami, prosátou moukou, mlékem a vejcem, směs dochutíme prolisovaným česnekem, rozemnutou majoránkou, pepřem a solí
3. Těsto dobře promícháme, na rozpáleném sádle usmažíme jednotlivé bramboráky, které nejlépe ihned, ještě horké, podáváme.

Poznámka:

Více o kopřivě se dozvíte zde: Kopřiva pálí, ale také lečí a skvěle chutná.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy