REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kaše z kopřiv

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept z dávné minulosti na omeletu připravenou z nasekaných a orestovaných kopřiv a vajíček.


Ingredience:
400 gmladých kopřiv
40 gmásla
1 dlmléka
1 lžícehladké mouky
2 ksvajec
sůl

Postup:

1. Listy mladých kopřiv dobře omyjeme a posekáme
2. Rozpustíme na pánvi máslo, kopřivy na něm zpěníme, zasypeme moukou a osmahneme
3. Nakonec pánev zalijeme mlékem s rozšlehanými vejci a za stálého míchání krátce podusíme, až vejce ztuhnou.

Poznámka:

Více o kopřivě se dozvíte zde: Kopřiva pálí, ale také lečí a skvěle chutná.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy