REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kaše kobližná, jinak řezaná

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Z těsta nakrájené nudle, smažené, podávané zalité svařenou smetanou a posypané skořicí smíchanou s cukrem.


Ingredience:
250 gpokrmového tuku na smažení
200 ghladké mouky
50 gmásla
0,5 lsmetany 33 %
2 ksvejce
1 lžíceocta
voda
sůl
moučkový cukr a mletá skořice na posypání

Postup:

1. Z mouky, vajec, soli, octa a vody uděláme hladké těsto tuhé jako nudle
2. Dobře vypracujeme, vyválíme pláty, necháme poněkud uschnout a krájíme z nich nudle tenčí než široké a silnější než polévkové
3. Smažíme je v rozpáleném tuku dochuceném máslem
4. Cedníkem je vyndáme na papírový ubrousek, okapané srovnáme na mísu, polijeme svařenou smetanou a posypeme skořicí rozmíchanou s cukrem, tak alespoň stanoví původní předpis.

Doporučení:

Dnes by nám smažené nudle asi lépe chutnaly posypané skořicí a cukrem a ozdobené šlehačkou a višňovým džemem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy