REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Cmunda

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tradiční český bramborák z brambor, mouky, mléka, vejce a koření, usmažený z obou stran dozlatova.


Ingredience:
750 gbrambor
100-150 ghladké mouky
1 lžičkamajoránky
1/2 lžičkymletého kmínu
5 ksstroužků česneku
1 ksvejce
2 dlmléka
mletý pepř
olej (sádlo)
sůl

Postup:

1. Brambory oloupeme, nastrouháme, necháme krátce odstát, pak přebytečnou tekutinu slijeme a brambory lehce vymačkáme
2. Pak je zalijeme mlékem, přidáme hladkou mouku, vejce, oloupané utřené stroužky česneku, majoránku, kmín, mletý pepř, sůl a důkladně vše promícháme, aby ve směsi nezůstaly žádné hrudky
3. Na pánvi rozehřejeme olej nebo sádlo, nalijeme do něho malou část bramborákového těsta, utvoříme placku silnou asi 0,5 cm a opečeme ji po obou stranách dozlatova, takto pokračujeme až do vypotřebování všeho těsta
4. Cmunda se tradičně podává s bílou kávou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy