vařené
Barevná čočka
Nezahuštěná příloha z vařené zelené čočky s restovanou červenou paprikou a jarní cibulkou. Lehce okyselená, opepřená a osolená.
Čočka na husto
Povařená čočka zahuštěná jíškou, servírovaná ozdobená orestovanou cibulkou. Hodí se jako příloha k párkům, klobáskám, servírovaná s uzeným masem nebo s volskými oky.
Čočka na kyselo
Uvařená čočka podušená s osmaženou cibulkou.
Čočka na kyselo II.
Další skvělý recept na čočku zahuštěnou jíškou a ochucenou octem, cukrem, zeleninový gelový bujónem, pepřem a solí.
Čočka nakyselo
Jednoduchý recept na vařenou čočku chvíli podušenou na cibulce, dochucenou octem, sádlem a solí.
Čočka nakyselo II.
Uvařená čočka podušená spolu s osmaženou cibulí, mírně zahuštěná, ochucená octem. Rozpis na 4 porce.
Fazole na slanině
Přes noc máčené fazole, uvařené ve vodě doměkka, servírované spolu s orestovanou cibulí a slaninou.
Fazole nakyselo
Máčené a pak uvařené fazole, podušené s osmaženou cibulí, ochucené pepřem a octem.
Fazole se slaninou
Povařené fazolové lusky opečené na orestované slanině a česneku.
Fazolky na slanině
Chutná, přitom rychlá příprava čerstvých nebo mražených fazolek. Podáváme jako samostatný pokrm, například s bagetkou, nebo vařenými brambory, nebo jako přílohu k masitým pokrmům.
Fazolové lusky vařené na páře
Vaření fazolových lusků na páře je nejlepší způsob, jak zachovat jejich maximální nutriční hodnotu. Jde o velmi šetrný způsob jejich tepelné úpravy.
Fazolové lusky vařené v mikrovlnce
Tento způsob použijte opravdu je v nouzi. Přesto lze i fazolové lusky opravdu uvařit v mikrovlnné troubě, pokud tedy není jiná možnost, jak je tepelně upravit.
Hrách s kysaným zelím
Porce uvařeného hrachu omaštěná sádlem, servírovaná s menší dávkou kysaného zelí.
Hrachová kaše II.
Chutná luštěninová příloha připravená z máčeného hrachu a dalších ingrediencí.
Hrachová kaše III.
Máčený hrách, uvařený, pak prolisovaný, nakonec zahuštěný máslovou jíškou. Skvělá příloha například k uzenému masu nebo opečeným klobásám.
Hrachová kaše s cibulkou
Hladká hustší kaše omaštěná cibulkou orestovanou na sádle.
Hrachová kaše s cibulkou II.
Hrachová kaše patřila v minulosti mezi nejčastější přílohy v českých kuchyních. V novém století se na ni občas zapomíná, ale je to škoda, protože je skvělá, například k opékaným uzeninám, natvrdo vařeným vajíčkám, uzenému masu…
Hrachové pyré
Tuto skvělou přílohu podáváme například s uzeným masem, opečenou klobásou či jinou uzeninou. Zdobíme osmaženou cibulkou a kyselým okurkem.
Hrášek s cibulí
Vařený hrášek a malé cibulky.
Hráškové pyré
Uvařený zmrazený hrášek, rozmixovaný spolu s anglickou slaninou, mozzarellou a slunečnicovými semínky.
- 1
- 2
- Následující
reklama