Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

vařené

Barevná čočka

Nezahuštěná příloha z vařené zelené čočky s restovanou červenou paprikou a jarní cibulkou. Lehce okyselená, opepřená a osolená.

Čočka na husto

Povařená čočka zahuštěná jíškou, servírovaná ozdobená orestovanou cibulkou. Hodí se jako příloha k párkům, klobáskám, servírovaná s uzeným masem nebo s volskými oky.

Čočka na kyselo

Uvařená čočka podušená s osmaženou cibulkou.

Čočka na kyselo II.

Další skvělý recept na čočku zahuštěnou jíškou a ochucenou octem, cukrem, zeleninový gelový bujónem, pepřem a solí.

Čočka nakyselo

Jednoduchý recept na vařenou čočku chvíli podušenou na cibulce, dochucenou octem, sádlem a solí.

Čočka nakyselo II.

Uvařená čočka podušená spolu s osmaženou cibulí, mírně zahuštěná, ochucená octem. Rozpis na 4 porce.

Fazole na slanině

Přes noc máčené fazole, uvařené ve vodě doměkka, servírované spolu s orestovanou cibulí a slaninou.

Fazole nakyselo

Máčené a pak uvařené fazole, podušené s osmaženou cibulí, ochucené pepřem a octem.

Fazole se slaninou

Povařené fazolové lusky opečené na orestované slanině a česneku.

Fazolky na slanině

Chutná, přitom rychlá příprava čerstvých nebo mražených fazolek. Podáváme jako samostatný pokrm, například s bagetkou, nebo vařenými brambory, nebo jako přílohu k masitým pokrmům.

Fazolové lusky vařené na páře

Vaření fazolových lusků na páře je nejlepší způsob, jak zachovat jejich maximální nutriční hodnotu. Jde o velmi šetrný způsob jejich tepelné úpravy.

Fazolové lusky vařené v mikrovlnce

Tento způsob použijte opravdu je v nouzi. Přesto lze i fazolové lusky opravdu uvařit v mikrovlnné troubě, pokud tedy není jiná možnost, jak je tepelně upravit.

Hrách s kysaným zelím

Porce uvařeného hrachu omaštěná sádlem, servírovaná s menší dávkou kysaného zelí.

Hrachová kaše II.

Chutná luštěninová příloha připravená z máčeného hrachu a dalších ingrediencí.

Hrachová kaše III.

Máčený hrách, uvařený, pak prolisovaný, nakonec zahuštěný máslovou jíškou. Skvělá příloha například k uzenému masu nebo opečeným klobásám.

Hrachová kaše s cibulkou

Hladká hustší kaše omaštěná cibulkou orestovanou na sádle.

Hrachová kaše s cibulkou II.

Hrachová kaše patřila v minulosti mezi nejčastější přílohy v českých kuchyních. V novém století se na ni občas zapomíná, ale je to škoda, protože je skvělá, například k opékaným uzeninám, natvrdo vařeným vajíčkám, uzenému masu…

Hrachové pyré

Tuto skvělou přílohu podáváme například s uzeným masem, opečenou klobásou či jinou uzeninou. Zdobíme osmaženou cibulkou a kyselým okurkem.

Hrášek s cibulí

Vařený hrášek a malé cibulky.

Hráškové pyré

Uvařený zmrazený hrášek, rozmixovaný spolu s anglickou slaninou, mozzarellou a slunečnicovými semínky.

Přejít na stranu:

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy

Rejstřík receptů jídel a nápojů Rejstřík článků
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Detekován AdBlock!

Ve vašem prohlížeči máte aktivní rozšíření na blokování reklam. Veškerý obsah na webu je pro naše čtenáře zdarma a provoz webu je možný pouze díky ziskům z reklam. K procházení webu je proto nutné AdBlock deaktivovat.

To provedete tak, že v pravém horním rohu vašeho prohlížeče kliknete na ikonu AdBlocku Ikona AdBlocku a z nabídky vyberete možnost Once nebo Always kliknutím na příslušné tlačítko. Pokud se následně stránka neobnoví automaticky, můžete ji obnovit kliknutím na následující odkaz. Děkujeme za pochopení.